Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ένα φιλόδοξο σχέδιο γεννήθηκε. Η πόλη που θα χτιστεί εξ αρχής χωροθετείται στην Βοιωτία.


Ηλιάνα Φωκιανάκη

Heptapolis: Και "πράσινη" και αρχιτεκτονικά στα πρότυπα της Αρχαίας Ελλάδας

Η πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ

Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Heptapolis... την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς περισσότεροι από 500 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους, την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ «HEPTAPOLIS - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ POLIS» που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ στο Πλανητάριο.

Την προβολή του έργου παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον ξένοι πρεσβευτές, Ακαδημαϊκοί, καθηγητές, επιστήμονες, ανώτεροι δικαστικοί, επιχειρηματίες, κατασκευαστές δημοσίων έργων, πολιτικοί παράγοντες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, Έλληνες και ξένοι.

Το ντοκυμαντέρ, γυρισμένο σε 3D animation παρουσιάζει ολοζώντανα μια καλλιμάρμαρη υπέρλαμπρη πόλη, την HEPTAPOLIS, χτισμένη σύμφωνα με τα κλασσικά αρχέτυπα, διακοσμημένη με τρίγλυφα, μετόπες, κίονες, σίμες, αγάλματα, κρήνες και πίδακες νερού που γοητεύουν τον θεατή.

Η προβολή του ντοκυμαντέρ θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες στις Βρυξέλλες, στους αρμόδιους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας, στα κεντρικά κλιμάκια του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι.
Που θα κτιστεί η HEPTAPOLIS

Η HEPTAPOLIS με όλα τα έργα υποδομών, τα ξενοδοχεία, τα πολιτιστικά χωριά, τη Δελφική Αμφικτυονία, τα πολυτελή ξενοδοχεία, το Αρματοδρόμιο, τα ελικοδρόμια και το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο έχει προγραμματιστεί από το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ να οικοδομηθεί στη Βοιωτία.
Στα χωριά Στείρι και Δίστομο θα οικοδομηθεί η Γεωμετρική Polis HEPTAPOLIS ενώ τα υπόλοιπα έργα θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Βοιωτίας.

Η χαρτογράφηση των περιοχών και η εμβαδομέτρηση κάθε απαραίτητης επιφάνειας που αφορά στο σύνολο του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί από το επιστημονικό επιτελείο του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ.

Να σημειωθεί ότι ειδική σιδηροδρομική γραμμή μαγνητικού τρένου θα συνδέει την Εθνική Οδό και το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο με την HEPTAPOLIS μέχρι τους Δελφούς και την Ιτέα.
Η χρηματοδότηση του έργου

Μεγάλες διεθνείς χρηματοδοτικές πηγές έχουν ήδη επιδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον τους να καλύψουν το σύνολο του κόστους της HEPTAPOLIS αλλά και των υπολοίπων οικοδομικών συγκροτημάτων και του αεροδρομείου.
Το Οικονομικό Επιτελείο του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ βρίσκεται σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τρείς παγκόσμιες πηγές χρηματοδότησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με βάση την αδειοδότηση τύπου Humanitarian, μέσω της οποίας οι οικονομικοί πόροι για την HEPTAPOLIS δεν θα επιστραφούν, αφού το σύνολο του έργου αφορά στον Άνθρωπο, την Φύση και το Οικοσύστημα.

protothema.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο