Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχισθούν και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχισθούν και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για 6.000 απολύσεις Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων σε πρώτη φάση, αλλά και προκειμένου να προετοιμαστεί ο κλάδος για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2013 και τη μαζική-ενωτική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ Γενική Απεργία που προκήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Σάββατο 13 Ιουλίου και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, οι εργαζόμενοι απέχουν από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της πρωτοφανούς απόφασης της κυβέρνησης να «πετάξει» εν μία νυκτί στο δρόμο 12.500 εργαζόμενους, εκ των οποίων 6.000 της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και να συνεχίσει την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής με νέες απολύσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο στην Αττική, αλλά κυρίως στην Περιφέρεια να είναι σε διαρκή  ετοιμότητα και να «καλωσορίσουν» αλλά και να ζητήσουν συναντήσεις και να επισκεφθούν τους βουλευτές που από την Αθήνα θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Σαββατοκύριακο. Στόχος, είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής, στη οποία είναι υποταγμένη η δικομματική κυβέρνηση, την εφαρμόζει πιστά και δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο. Ας τους γίνει λοιπόν γνωστό, ότι όσοι συμβάλλουν με την ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελεί τις εντολές που δίνει η τρόικα. Απολύστε 12.500 εργαζόμενους τους είπε και ανέλαβε ο αρμόδιος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Υφυπουργό του κα Εύη Χριστοφιλοπούλου να φέρουν σε πέρας την αποστολή, απολύοντας, μεταξύ άλλων, τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, σαν πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν δείχνουν υπακοήν εις το Σύνταγμα. Αντιθέτως δείχνουν υποταγήν στους δανειστές. Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν έκανε στρατιώτης και μάλλον δεν γνωρίζει το στρατιωτικό όρκο. Υπάρχει όμως ο πολιτικό όρκος, η ηθική και η πολιτική συνέπεια. Αυτά η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ξέχασε με το που κάθισε στην καρέκλα. Και ορίστε γιατί:
Οι Σχολικοί Φύλακες που σήμερα απολύονται ξεκίνησαν από προγράμματα ανεργίας, όταν αυξάνονταν οι φθορές στις εγκαταστάσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων». Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με τη συνεργασία 145 Δήμων και Κοινοτήτων, των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, τον Ο.Α.Ε.Δ. και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Την περίοδο εκείνη, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, συγκεκριμένα Ειδική Γραμματέας θεμάτων Ε.Κ.Τ., ήταν η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τι λέει τώρα που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προϊστάμενός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει επί της ουσίας πώς η συγκεκριμένη δράση ήταν άχρηστη, μη αναγκαία και αντιπαραγωγική. Ποιος έχει εν τέλει την πολιτική ευθύνη για την λάθος αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε αντιπαραγωγικές και αναποτελεσματικές δομές;
Τι λέει η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου που ενέκρινε κονδύλια του Γ’ Κ.Π.Σ. προκειμένου να δημιουργηθεί ένας θεσμός, όπως οι Σχολικοί Φύλακες και σήμερα βάζει την υπογραφή της στην κατάργησή του οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους; Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου θα έδινε αγώνα να υπερασπιστεί το θεσμό που δημιούργησε και να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας. Θα περιμέναμε όμως να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο