Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στη Θήβα ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Σταθάς, για τις 23 επικείμενες απολύσεις στο Δήμο Θήβας.

Σήμερα Πέμπτη 11/7 βρέθηκε στη Θήβα ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Σταθάς και μαζί με το Γραμματέα της Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θήβας επισκέφτηκαν  το Δημαρχείο και τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της πόλης.
   Στο Δημαρχείο συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων όπου και  εξέτασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους των εργαζομένων μετά τις 23 επικείμενες απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί και που αφορούν  το Δήμο Θήβας. Στη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας των εργαζομένων όχι μόνο του Δήμου Θήβας αλλά του συνόλου των εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί  για τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, καυτηριάστηκε  η περίεργη άποψη, που φαίνεται ότι κυριαρχεί στους κυβερνητικούς κόλπους σχετικά με τις απολύσεις, όπου για τα πάντα εκφράζονται με αριθμούς. Δυστυχώς, όμως, εδώ δεν πρόκειται για αριθμούς παρά για ανθρώπινες υπάρξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις για ολόκληρες οικογένειες, οι οποίες θα βρεθούν ξαφνικά στη φτώχεια και την ανεργία.
    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν  τη ΔΟΥ της Θήβας. Η  αντιπροσωπεία έγινε δέκτης παραπόνων και οργής για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα τμήματα της υπηρεσίας. Εν μέσω καλοκαιριού χρειάζεται μεγάλη υπομονή προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Υπηρεσίες αποψιλωμένες,  γραφεία άδεια και  υπάλληλοι σφιγμένοι να προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις των πολιτών. Η Υποδιευθύντρια- η οποία ήταν  τμηματάρχης-  ορίστηκε Διευθύντρια. Όμως,  η ειδικότητά της μεταφέρθηκε στη Λιβαδειά όπου θα έπρεπε να πάει και εκείνη.Δεν πήγε,όμως, γιατί η αντικαταστάτριά της δεν την αντικατέστησε ποτέ και  σήμερα έλαβε έγγραφο προσωρινής ανάκλησης της μετακίνησής της στη Λιβαδειά. Ασθμαίνοντας, μας ενημέρωσε ότι  επικρατεί ένα μπάχαλο στην υπηρεσία , στο οποίο η ίδια δεν θέλει να συμμετέχει αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παρά μόνο να σκέφτεται να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.
     Μετά από όλα αυτά το κλιμάκιο αποχώρησε και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάσταση που συνάντησε στις προαναφερόμενες υπηρεσίες και να καλέσει τους πολίτες της Θήβας και της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν το Σάββατο στις 11  το πρωί οι φορείς της πόλης, με επικεφαλής το Δήμο Θηβαίων, και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αποψίλωση των υπηρεσιών στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της Στερεάς.    

                                                                               Θήβα 11 Ιουλίου 2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο