Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έτσι κλείστηκε το ραντεβού Σαμαρά – Ομπάμα

Μετά την εκδίωξη των Ρώσων, και την αποδοχή του τρίτου μνημονίου, ακολούθησε παρέμβαση της Μέρκελ! Πιέσεις για να παρευρεθεί και ο Βενιζέλος
Σήμερα, το newsbomb.gr αποκαλύπτει το σκληρό πόκερ που οδήγησε στο πολυπόθητο ταξίδι Σαμαρά στον Λευκό Οίκο. Ένα πλέγμα ενεργειών και παρεμβάσεων, μέχρι να εξασφαλισθεί η τελική ημερομηνία ενός ταξιδιού που θα δώσει επικοινωνιακή ανάσα στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα ήταν η εκδίωξη των Ρώσων και η οριστική ταφόπλακα στην προσέγγιση και την πολιτική των αγωγών που είχε ξεκινήσει ο Κώστας Καραμανλής και είχε βάλει στην κατάψυξη ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την παύση διεκδίκησης της ΔΕΠΑ από τους Ρώσους και την υπογραφή του ΤΑΡ, άρχισε να κερδίζει πόντους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Αυτό όμως από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Μετά την έλευση της Τρόικας και τα λεόντεια μέτρα που απεδέχθη η κυβέρνηση (ουσιαστικά μιλάμε για τρίτο μνημόνιο), η κυβέρνηση έφτασε ένα βήμα πριν την πτώση.
Μόλις χθες το newsbomb.gr αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να πάει σε εκλογές.
Εκεί υπήρξε τριπλή μεσολάβηση της Μέρκελ, η οποία σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχόταν αυτή την εξέλιξη πριν τις γερμανικές εκλογές.
Όλοι είδαμε το περιβόητο νεύμα στην πρόσφατη σύνοδο, δείγμα ξεκάθαρης στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του. Η γερμανική πίεση άγγιξε και τον Βενιζέλο, που όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κεφαλαιοποιήσει την στήριξη του συνοδεύοντας τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Αμερική!
Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν η προσωπική παρέμβαση της Μέρκελ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να δεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό το συντομότερο δυνατό.
Έτσι εξηγείται και η ημερομηνια της συνάντησης, όπου κανονικά ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρισκόταν εκτός Ουάσιγκτον, συνδυάζοντας διακοπές και πιο ανάλαφρες υποχρεώσεις.
Σε καμμία συμβατική ημερομηνία δεν υπήρχε κενό ώστε να γινει εμβόλιμα το ραντεβού. Έτσι, ο Μπαράκ Ομπάμα θα "θυσιάσει" μία ημέρα από το ανάλαφρο πρόγραμμα του, ώστε να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Η επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα όμως του όλου εγχειρήματος, πέραν των σκοπιμοτήτων Μέρκελ, δεν θα είναι η αναμενόμενη για το εγχώριο σκηνικό αφού πέφτει πάνω στα μπάνια του λαού. Η πολιτική ανάσα πάντως για την κυβέρνηση είναι δεδομένη, ακόμα και αν εκπνεύσει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο