Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τα μέλη της εξοπλίζει η ΔΕΠΟΔΑΘ!

Φορτηγό με γερανό  στον Δήμο Θηβαίων για τα ογκώδη απορρίμματα..
Πρέσες στους Δήμους Τανάγρας και Αλιάρτου…
Στην φάση ολοκλήρωσης 7 ανενεργοί ΧΑΔΑ

Ένα φορτηγό με γερανό για την μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων του Δήμου, στρώματα, έπιπλα κ.α δηλαδή,  παραχώρησε η ΔΕΠΟΔΑΘ  στον Δήμο Θηβαίων, το οποίο είχε προμηθευτεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στα τέλη του 2011…
Με αυτόν τον τρόπο, , η υπηρεσία μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων θα γίνεται απευθείας από τον Δήμο Θήβας, για την περιοχή ευθύνης του, ενώ από τον Αύγουστο θα παραχωρηθεί κι ένα επιπλέον όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 μ3 για την ενίσχυση της αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων από τους πράσινους κάδους…
Έτσι, στον Δήμο Θήβας θα παρέχεται πλέον από τον ΦοΔΣΑ μόνο η υποστηρικτική υπηρεσία του πλυσίματος των κάδων, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους Μέλη Δ. Τανάγρας, Δ. Αλιάρτου, Δ. Ορχομενού,  θα συνεχίσουν να παρέχονται κεντρικά από την ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και οι υπόλοιπες υποστηρικτικές υπηρεσίες (μεταφορά ανακυκλώσιμων, ογκωδών κτλ).
Με την παραχώρηση και αυτών των  οχημάτων, στον Δήμο έχουν παραχωρηθεί συνολικά από την ΔΕΠΟΔΑΘ επτά οχήματα..
Μια σκούπα , τέσσερεις πρέσες για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων του, μία πρέσα 14 μ3 για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου (μπλε κάδων) και τέλος ένα φορτηγό όχημα με γερανό για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων του.
Στον  Δήμο Τανάγρας έχουν παραχωρηθεί δύο πρέσες και μία στον Δήμο Αλιάρτου για την υποστήριξη της αποκομιδής τους.
Να σημειωθεί ότι, με την ένταξη χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), η οποία ήδη προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί κι έχουν επιλεγεί οι ανάδοχοι των 2 υποέργων, αλλά και με την αναμενόμενη ένταξη της κατασκευής μονάδας αδρανών υλικών στο ΧΥΤΑ, η οποία αξιολογείται ήδη στη Περιφέρεια, η ΔΕΠΟΔΑΘ αναλαμβάνει την διαχείριση ενός ολοκληρωμένου  συστήματος, των αστικών απορριμμάτων των Δήμων Μελών της καθώς και των αδρανών αποβλήτων της περιοχής μας.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου, για την αποκατάσταση των 7 τελευταίων ανενεργών ΧΑΔΑ, των Δήμων Θηβαίων και Τανάγρας, ενώ προχωρούν  και οι εργασίες του έργου για την ολοκλήρωση της κατασκευής του 2ου κυττάρου του ΧΥΤΑ.

 ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο