Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τρεις οι δόσεις

Το «πράσινο φως» αλλά στην τμηματική καταβολή της δόσης των τελικά των περίπου 6 και όχι 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ έδωσε σήμερα το Eurogroup.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα θα λάβει αρχικά περίπου 4 δισ. ευρώ και το φθινόπωρο πριν η μετά τις γερμανικές εκλογές τα υπόλοιπα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Ιουλίου για την εκταμίευση της δόσης της Ελλάδας. Στο ενδεχόμενο η δόση να καταβληθεί σε υποδόσεις είχε αναφερθεί νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει για τις «πολύ σημαντικές» προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα.
Ωστόσο αυτές δεν μεταφράστηκαν στα περίφημα 8,1 δις., για τα οποία λαμβάνονται και οι εξοντωτικές αποφάσεις που λαμβάνονται γιατί οι Γερμανοί υποστηρίζουν, ότι δεν μπορούν να περάσουν την έγκριση αυτού του ποσού από το κοινοβούλιό τους.
Το θέμα είναι τι πρέπει να απαντήσει τώρα η Ελλάδα μετά από όλα αυτά που κλήθηκε να αποφασίσει, τη στιγμή που ούτε πήρε αυτό που επιθυμούσε και έχει μπροστά τις ομόλογα που λήγουν να πληρώσει... Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο