Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στο 33% η πραγματική ανεργία – Στο 36% στην Αν. Βοιωτία…

Δ. Δημητρίου:«Λάβετε μέτρα για την ανάπτυξη και μην την περιμένετε να φτάσει, γιατί ο κόσμος λιμοκτονεί»

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

«Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να μιλά κάθε φορά για απαισιόδοξους προφήτες σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της συνομοσπονδίας, το ποσοστό όμως του 27,8% των ανέργων αποδεικνύει ποιοι αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους και ποιοι με τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η πραγματική ανεργία αγγίζει το 33%, ενώ προβλέπεται ότι το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους.

«Τραγική» περιγράφει τη  πορεία που καταγράφει ο δείκτης ανεργίας στην περιοχή μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, όπου τα ποσοστά κυμαίνονται στο 36%..

«Η ανεργία έχει λάβει διαστάσεις ουσιαστικής απειλής και η κυβέρνηση βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται, συνεχίζοντας να εφαρμόζει μνημόνια, φορολογική επέλαση και λαίλαπα μέτρων, εξαπλώνοντας την φτώχεια σε όλη την κοινωνία» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, καλώντας την κυβέρνηση «να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη και όχι να την περιμένει  να φτάσει, γιατί ο κόσμος λιμοκτονεί»

Η ΓΣΕΕ τέλος,  ζητεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και εγκατάλειψη των πολιτικών της «ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής».

viotiki-ora

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο