Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αισιοδοξία για τις χειμερινές εκπτώσεις στην Βοιωτία!

Οι χαμηλότερες τιμές σε Λιβαδειά και Θήβα…

Κ. Παπασπύρου: «Τόσο χαμηλές τιμές δεν θα βρούν ούτε στα πολυκαταστήματα της Αθήνας»

Ν. Στρατέλος: «Τα ποσοστά θα είναι πολύ μεγάλα και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κόσμου»

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014…

Από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από τις οποίες οι έμποροι ελπίζουν να πάρουν ανάσα, καθώς οι γιορτές ελάχιστα απέδωσαν, όπως επίσης και κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου 2013…

Οι Πρόεδροι των δυο μεγάλων Εμπορικών Συλλόγων του Νομού πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα προβεί σε αγορές, καθώς οι τιμές θα κυμανθούν ακόμη και κάτω του κόστους …

«Τόσο χαμηλές τιμές δεν θα βρούν ούτε στα πολυκαταστήματα της Αθήνας» μηνύει στους συμπολίτες του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κ. Παπασπύρου, καλώντας τους να στηρίξουν την τοπική αγορά, όπου τα ποσοστά των εκπτώσεων  θα κυμανθούν ακόμη και κάτω του κόστους …

«Γνωρίζουμε καλά πως η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί πρόβλημα στον κόσμο και κατά συνέπεια σε μας, αλλά αισιοδοξούμε,  καθώς τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι πολύ μεγάλα και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους» σημειώνει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος…

Η ΕΣΕΕ ωστόσο, σημειώνει πως έμποροι και  υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν την αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, την αναγραφή ποσοστού έκπτωσης, που ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι, εφιστώντας την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, που πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά..
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης και σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Παράλληλα, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι καταργήθηκε η απαγόρευση των προσφορών στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων. Κατά συνέπεια, στο διάστημα που μεσολαβεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.
Τέλος, οι δυο Εμπορικοί Σύλλογοι διευκρινίζουν ότι τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου!


viotiki-ora

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο