Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σαφάρι σε όλη την Ευρυτανία για "ξενώνες" με κοινοτικές επιδοτήσεις

Απο κόσκινο οι βίλες και οι ξενώνες που ανακατασκευάστηκαν με κοινοτικές επιδοτήσεις που έχουν δοθεί για τουριστικά καταλύματα

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των πολυτελών κατοικιών που χτίστηκαν με επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολούθως ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ευρυτανίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του σπιτιού του Μιχάλη Λιάπη.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις διαστάσεις που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση με αιχμή τις καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο οίκημα δεν λειτούργησε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμα, παρότι η επιχορήγηση αφορούσε τη συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την μόνιμη αντιπροσωπεία της στην Αθήνα.
«Θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος του συγκεκριμένου φακέλου, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της αρμόδιας ελληνικής υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου», τόνισε στον ΑΝΤ1 NEWS o επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έχει ζητηθεί να εξεταστούν λεπτομερώς όλοι οι φάκελοι των επιδοτήσεων εκείνης της περιόδου και να διαπιστωθεί με ακρίβεια εάν τα κοινοτικά κονδύλια, διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους εγκρίθηκαν. Εάν μάλιστα διαπιστωθούν παρατυπίες τότε πηγές της Ε.Ε. , ότι θα απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων.
Σημειώνεται ότι εντολή ελέγχου για τις βίλες που ανακατασκευάστηκαν με επιδοτήσεις που έχουν δοθεί για τουριστικά καταλύματα και ξενώνες έδωσε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Έλεγχοι σε επιχειρήσεις Αγροτουρισμού σε Άγραφα και Καρπενήσι

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline πρόκειται για επιχειρήσεις Αγροτουρισμού με τη δημιουργία ξενώνων σε  Άγραφα και Καρπενήσι που έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις από το 1992 και έπειτα και για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι πίσω από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία εντάχθηκαν για να υλοποιήσουν τις επενδύσεις , κρύβονται υποθέσεις απάτης όπως υπερτιμολογήσεις ,εικονικά τιμολόγια , εάν απασχολούν εργαζόμενους και πόσους , καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και άλλες προϋποθέσεις λειτουργίας με βάση τους κανονισμούς της Ε.Ε.
Δημόσια Διαπόμπευση για όσους έχουν εμπλακεί σε απάτες
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιριών και των επιχειρηματιών στις οποίες θα βρεθούν παρανομίες και παρατυπίες καθώς και πόσα χρήματα έλαβαν ως επιδότηση αφού στόχος είναι ο παραδειγματισμός και η δημόσια διαπόμπευση όλων εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τα κοινοτικά κονδύλια με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό τους και όχι τις πραγματικές επενδύσεις που υπέγραψαν ότι θα υλοποιήσουν με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

prassia-eyrytanias

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο