Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στη φυλακή και ο Μπούκουρας


Νέα ντοκουμέντα σοκ και αλληλομαχαιρώματα στη ΧΑ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον των εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, παρουσία του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.
Η απολογία του διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.00, ωστόσο ο βουλευτής της ΧΑ δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτριες και εισαγγελέα και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του.
Όπως ισχυρίστηκε, ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας, ενώ «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».
Ο Στάθης Μπούκουρας υποστήριξε τέλος πως είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
Ο Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν και οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι. Και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η είσοδος του Εφετείου σήμερα θύμιζε φρούριο, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν από οπαδούς της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε βάρος δημοσιογράφων. 
Στο φως νέα ντοκουμέντα σοκ
Εντωμεταξύ νέα στοιχεία που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή προέκυψαν από την επεξεργασία του υλικού που παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις Δικαστικές Αρχές. 
Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», εικονίζονται ο Ηλίας Κασιδιάρης να «χαϊδεύει» τη διάσημη καραμπίνα - καλάσνικοφ, η Ουρανία Μιχαλολιάκου και η μητέρα της Ελένη Ζαρούλια να συμμετέχουν σε μαθήματα αυτοάμυνας, χρυσαυγίτες με πλήρη στρατιωτική εξάρτηση και άγνωστο οπλισμό να χαιρετούν ναζιστικά, αλλά και κρυφή επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οποία «καρφώνει» συναγωνιστές του και μιλά για τους μισθούς που δίνονται από το κόμμα.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ψηφιακό υλικό που αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου, παρουσιάζουν τρεις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη. Σ' αυτές φαίνεται να έχει καταγραφεί καρέ καρέ η διαδικασία οικιακής παραγωγής κάποιας σκόνης.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι παρόμοιες εικόνες έχουν ξαναδεί για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών. «Προσομοιάζει στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή κοκαΐνης. Οπως λέγεται στην πιάτσα, βράζουν την κοκαΐνη», εξηγούν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η σκόνη που διακρίνεται στο ντοκουμέντο είναι κοκαΐνη. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποκλείεται να έχουν «κατέβει» από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία κάποιας ουσίας. Ωστόσο, επισημαίνουν πως το υλικό αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί τυχαία στη δικογραφία και προφανώς θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Εντύπωση προκαλεί και η επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Ν. Μιχαλολιάκο. Ο βουλευτής Σερρών «καρφώνει» στον αρχηγό της ΧΑ τους Μούκο Αθανάσιο, Ζησιμόπουλο Πολύβιο, Χασιώτη Γεώργιο, Χατζηβασιλείου Αθανάσιο, Τσακίρη Μιχαήλ, Ιωαννίδη, Χρυσομάλλη Νικόλαο, ισχυριζόμενος ότι δεν προσέφεραν στο κόμμα κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2012.
Γράφει προς τον αρχηγό: «Τα κουρασμένα στελέχη με το μόνο που ασχολούνται, όταν έρχονται στα γραφεία, είναι η διανομή μισθών και θέσεων στο Κίνημα. Οι μισθοί καλώς να δοθούν, αλλά όταν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια άτομα μπορούμε να το κάνουμε. Ατομα τόσο πολύ επιπόλαια και απαξιωτικά ως προς τον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα πρέπει κάποιος να τα συμπεριλαμβάνει σε οποιονδήποτε σοβαρό σχεδιασμό για το μέλλον».
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου και η μητέρα της Ελένη Ζαρούλια σε μαθήματα αυτοάμυνας
Το Σάββατο προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο άλλοι βουλευτές της ΧΑ Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς όπως είναι γνωστό το Σαββατοκύριακο δεν γίνονται μεταγωγές κρατουμένων.
 Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ως ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων, για αυτό και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους έπειτα από την απολογία τους για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Παράλληλα, από τα στοιχεία που «καίνε» τους δύο βουλευτές για την προφυλάκισή τους είναι το γεγονός πως εμφανίζονται, από τα δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.
Στην περίπτωσή τους «μέτρησαν» τόσο οι μαρτυρίες θυμάτων επίθεσης, όσο και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση, από τις κατασχέσεις στα σπίτια στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της ΧΑ με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο κ. Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».
Για τον κ. Ηλιόπουλο από την άλλη αξιολογήθηκαν στοιχεία για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών, ενώ για την κρίση των δικαστών έπαιξε ρόλο ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο