Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έτρεχε μέσα στον καταυλισμό των ρομά στη Θήβα να σώσει την περιουσία της - H πραγματική ιστορία όπως την περιέγραψε το ίδιο το θύμα

Επιχειρηματίας της Θήβας η οποία έπεσε θύμα Ρομά και παραλίγο να χάσει τα λεφτά της, το αυτοκίνητό της και ίσως την ίδια της της ζωή βάζοντάς τα με τους ρομά. Ας δούμε το ιστορικό όπως μας το περιέγραψε η ίδια:

Ανυποψίαστη γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Θήβα λίγο πριν τις 4.00, στο Πυρί της Θήβας λίγο πριν φτάσουμε στον κόμβο , σταμάτησε για να κάνει αναστροφή με το αυτοκίνητό της . Εκείνη τη στιγμή της επιτέθηκαν δύο ανήλικα ρομά  ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου της την αιφνιδίασαν.

Της βούτηξαν την τσάντα η οποία περιείχε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό και διάφορα σημαντικά έγγραφα και αντικείμενα,μετά βέβαια από αντίσταση της γυναίκας. Τα ανήλικα Ρομά άρχισαν να τρέχουν προς τον καταυλισμό. Η γυναίκα με πραγματική δύναμη ψυχής καταδίωξε ξυπόλητη τους Ρομά. Άφησε το αυτοκίνητό της χωρίς καν να το κλείσει, με τα κλειδιά πάνω ανοιχτό και έτρεχε πίσω από τα Ρομά. Κάποιοι περαστικοί που την είδαν της φώναζαν να σταματήσει γιατί υπήρχε φόβος αν  μπει στον καταυλισμό για την σωματική της ακαιρεότητα.

Και όμως η γυναίκα με όλο θάρρος της ψυχής της, βλέποντας να της αρπάζουν τους κόπους της, ακολούθησε τα ρομά , έφτασε μέχρι τον καταυλισμό, μπήκε μέσα φωνάζοντας, και την περικύκλωσαν περίπου 400 Ρομά.

Η γυναίκα φώναζε ότι τάχα ήταν από την ΓΑΔΑ και ότι έρχονται ενισχύσεις από την Αθήνα. Ακούγοντας αυτό οι Ρομά τρόμαξαν. Έξαλλη η γυναίκα φώναζε να της δώσουν πίσω την τσάντα. Άρχιζαν τότε οι Ρομά να μαζεύουν τα υπάρχοντά της τα οποία ήδη είχαν μοιραστεί ανάμεσα στους Ρομά και της τα παρέδωσαν όλα εκτός το πορτοφόλι.

Γυρίζοντας λοιπόν στο αυτοκίνητο η άτυχη γυναίκα είδε έναν "φύλακα άγγελο" δίπλα στο αυτοκίνητό της. Μία ηλικιωμένη κυρία περίπου 70 ετών είδε όλο το περιστατικό και βλέποντας την γυναίκα έξαλλη να καταδιώκει τους ρομά, πήγε έξω από το αυτοκίνητο να το προσέχει να μην της αρπάξουν και αυτό. Τυχερή στην ατυχία της, το θύμα, ανακάλυψε ότι το πορτοφόλι είχε πέσει καθώς έτρεχαν τα Ρομά , έξω από το αυτοκίνητο. Το είχε βρει η ηλικιωμένη κυρία και το μάζεψε βάζοντάς το μέσα στο αυτοκίνητο και χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από μέσα. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι λοιπόν !!!

Η γυναίκα ευχαρίστησε την ηλικιωμένη η οποία προστάτεψε την περιουσία της, τους κόπους της.  Τονίζει ότι αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ο φύλακας αγγελός της , ότι την βοήθησε προσέχοντας τα πράγματά της και είναι η αιτία που δεν έπαθε μεγάλη οικονομική ζημιά.

Να τονίσουμε ότι τα χρήματα που παραλίγο να χάσει η επιχειρηματίας της Θήβας, δεν ήταν δικά της, ήταν χρήματα τα οποία πήγαινε να καταθέσει σε προμηθευτές της. Αυτό το τονίζουμε να δείξουμε πόσο μεγάλη ζημιά θα πάθαινε η θαρραλέα αυτή γυναίκα η οποία πάλεψε στην κυριολεξία με την μάστιγα της Θήβας η οποία ονομάζεται Ρομά.

Καθημερινά λοιπόν η κατάσταση με τους ρομά γίνεται ολοένα και χειρότερη. Πριν περάσει ένα 24ωρο  από το προηγούμενο περιστατικό (Σκιά φόβου πάνω από την πόλη της Θήβας) είχαμε την παραπάνω καταγγελία από αναγνώστη του Viotiashop και στη συνέχεια την ομολογία της ίδιας της γυναίκας που πραγματικά ανησυχεί για την εκτεταμένη κατάσταση .  Τα κρούσματα τα οποία έρχονται καθημερινά το ένα μετά το άλλο. Και είναι μόνο όσα γνωρίζουμε.

SOS  λοιπόν από τους κατοίκους του Πυριού στη Θήβα. Βοηθήστε μας λένε, μπάινουν οι ρομά στα σπίτια μας.

Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο