Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία 27 Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και η δεύτερη μέρα περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στην Βοιωτία.
Οι αναπτυξιακές προοπτικές του νομού και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κυριάρχησαν στις συναντήσεις με τους παραγωγικούς και τους άλλους φορείς της Βοιωτίας. Ο Κώστας Μπακογιάννης  επανέλαβε, ότι η κύρια στόχευση του ιδίου αλλά του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» είναι η Στερεά Ελλάδα να είναι
η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, που θα αφήσει πίσω της την κρίση. Γνωστοποίησε επίσης, ότι το επόμενο δεκαήμερο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Johannes Hahn.
Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων αναλυτικά
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» επισκέφτηκε αρχικά την  Αστυνομική Διεύθυνση στη Λιβαδειά, όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό Διευθυντή κ. Στέφανο Λουλακούδη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το έργο της αστυνομίας σε μια δύσκολη περιοχή με πολλά και ετερόκλητα προβλήματα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη καλής συνεργασίας όλων των αρχών. «Τιμάμε και σεβόμαστε το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιστεύουμε στην καλή συνεργασία για το καλό του τόπου μας. Οι υπηρεσίες μας οφείλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά, στοχεύοντας σε τοπικές κοινωνίες ασφαλείς και ανοιχτές στους πολίτες».
Ακολούθησε συνάντηση με την πρόεδρο κα. Στέλλα Ταπανλή του παραρτήματος Λιβαδειάς της Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νέο κτίριο, που προετοιμάζεται με πολύ κόπο και προσπάθεια προκειμένου να στεγαστεί το κέντρο πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Το επόμενο ραντεβού ήταν με την πρόεδρο κα. Αγγελική Φραγκούλη και μέλη του ΔΣ του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς. Οι  τρόποι «επιβίωσης» του ΚΤΕΛ και ειδικότερα οι οφειλές από τα   μαθητικά δρομολόγια ήταν τα θέματα, που έθεσε η  διοίκηση του ΚΤΕΛ.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο κ. Κώστα Παπασπύρου και τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου της Λειβαδιάς, όπου συζητήθηκαν οι δύσκολες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα, που βιώνει η εμπορική δραστηριότητα, και κυρίως οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που υπόκεινται  περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Παρά ταύτα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας επισημαίνοντας, ότι πάντα μέσα σε περιόδους κρίσης βρίσκουμε τις λύσεις.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα δημιουργίας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ενώνει την περιοχή με το νομό Αττική, αλλά και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας - Θήβας - Κάστρου, που θα εξασφαλίσουν εύκολη πρόσβαση για μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων και θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη στήριξη και συνδρομή τους, κυρίως την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον αυτός εκλεγεί, μιας και ως άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες τους και μπορούν με τις προτάσεις τους να κάνουν το έργο της Περιφέρειας καλύτερο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Λειβαδιάς, αξιολόγησε δε ως «πολύ σωστή  την  επιλογή των συνεργατών του συνδυασμού  στη Βοιωτία»
Τέλος σε ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων από τη Θήβα ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για το έργο τους, αλλά και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στην πραγματοποίηση των δράσεων τους. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναγνώρισε το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται εθελοντικά από τα μέλη των συλλόγων αυτών και δεσμεύτηκε η αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας να στηρίζει δράσεις, που συμβάλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προάγουν τον πολιτισμό και στηρίζουν τον συνάνθρωπο. Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να ακούσει τους εκπροσώπους των συλλόγων να εκθέτουν τα προβλήματα αλλά και να διατυπώνουν τις προτάσεις τους για το αύριο του τόπου τους.
Συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά και πολλούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης. Εκεί ανέφερε για ακόμη μια φορά τα τρία κυρίαρχα χαρακτηριστικά του Συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»
1. Υπερκομματική προσπάθεια, μιας και το μεγαλείο της τοπικής αυτοδιοίκησης ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και συνεννόηση απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
2. Κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που δε θα περιγράφει μονό το τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και πως θα το κάνουμε.
3. Ομάδα εργασίας έτοιμη να δουλέψει σκληρά.
Και ο βασικός στόχος, να είναι η Στερεά Ελλάδα η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση.
Στη συνάντηση βρέθηκαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Ραδιοταξί, εκπρόσωποι των έμπορο- επαγγελματιών και βιοτεχνιών κα.
Το κυρίαρχο ζήτημα που ετέθη σ αυτή την συνεργασία, ήταν  η υπαγωγή της Στερεάς Ελλάδας στο στόχο 2, γεγονός που αποκλείει την Περιφέρεια από πολλές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Ο κ Μπακογιάννης αναγνωρίζοντας το λάθος αυτής της προσέγγισης, που μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας, τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης μπορεί και πρέπει να μιλάει απευθείας με τις Βρυξέλλες, γι’ αυτό σε περίπου δέκα μέρες θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Johannes Hahn.










Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο