Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Η εργατική τάξη θρηνεί άλλο ένα θύμα. Το πρωί της Τετάρτης 19/03/14, τραγική κατάληξη είχε η πτώση του 65χρονου εργάτη,  ο   οποίος εγκλωβίστηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Αγίου Λουκά στη Θήβα. Ο άτυχος εργάτης έπεσε στο πηγάδι, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη για το θάνατο ενός ακόμη εργάτη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές που επιβάλλουν χέρι-χέρι η Ε.Ε., και οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά πλήττουν δραματικά και τον κλάδο των κατασκευών. Χιλιάδες οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που σχετίζονται με τις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή ακόμη και συνταξιούχοι που αναγκάζονται να εργάζονται ακόμη για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, αφού η σύνταξη που λαμβάνουν δεν φτάνει  για να ζήσουν  οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση.
Όσο αυξάνει η ανεργία είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να μειώνουν τις απαιτήσεις τους για καλύτερα μεροκάματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, πλαισιώνοντας τα ταξικά τους σωματεία, να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουν εξασφαλίσει. Να ισχυροποιηθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με όλους τους άλλους κλάδους, για την οριστική σύγκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Θήβα, 20/03/14


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο