Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

«Άμεση ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για την αντιπυρική περίοδο 2014»

Στις 15-4-2014, συνεδρίασε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, το Συντονιστικό ΄Οργανο της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.
Στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γ. Ζιώγας, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Ελλ. Αστυνομίας, Πολ. Αεροπορίας, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς και Θήβας Ν. Παπαγγελής και Σπ. Νικολάου, εκπρόσωπος του Δήμου Ορχομενού, η Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών κ. Αικ. Λιακοπουλου, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θήβας, στελέχη των υπηρεσιών Πολίτικης Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Εθελοντικές Ομάδες,

Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της  Χειμερινής Περιόδου και ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών, ιδιαίτερα των δασικών, εν όψει της θερινής περιόδου 2014.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.
Κατά  τη συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα έγκαιρης εκτέλεσης από όλους τους φορείς, των προληπτικών εργασιών που προβλέπονται  και έχουν την αποκλειστική ευθύνη, ως και η σπουδαιότητα της εκ των προτέρων οργάνωσής τους (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης.
Επίσης ζητήθηκε η στελέχωση και η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία Γραφείων Πολιτικής Προστασίας και Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων και με ευθύνη τους να ενημερώσουν τις Τοπικές Κοινότητες και να καθορίσουν υπευθύνους για κάθε τομέα.
Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνεδρίαση, δόθηκε στα μέτρα πρόληψης (αποψίλωση οικοπέδων, αρχαιολογικών χώρων, στρατιωτικών μονάδων και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων) αλλά και ενημέρωσης των πολιτών μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, που θα διανεμηθούν άμεσα.Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:
«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Η άμεση και πρωταρχική υποχρέωση των εμπλεκομένων φορέων  για την αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών φαινομένων, όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές, είναι η ετοιμότητα  σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο καθώς και ο συντονισμός τους σε δράσεις, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην συμμετοχή οργανωμένων εθελοντικών οργανώσεων και στην συμβολή  των Δήμων στην πρόληψη, σε τοπικό επίπεδο.


Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων δασικών πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο 2014. Για τον λόγο αυτό, ζητούμε εγρήγορση και συνεργασία  από τους συμπολίτες μας».

                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο