Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επιθυμώντας να εξασφαλίσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομαλή λειτουργία της αγοράς εν όψει των εορτών του Πάσχα, συντονισμένα και με προγραμματισμό, εντατικοποίησε  εκτάκτους  ελέγχους της αγοράς (λιανικό και χονδρικό εμπόριο καθώς και σε παραγωγικές εγκαταστάσεις τροφίμων).
Oι ελεγκτές των Τμημάτων Κτηνιατρικής  και Εμπορίου και οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κρεοπωλεία, εγκαταστάσεις ψυκτικών αποθηκών, σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία,  επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων & ποτών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης & αναψυχής, παρασκευαστές – συσκευαστές τροφίμων, αποθήκες τροφίμων και ποτών. Διαπιστώθηκε ότι τηρούνταν η ισχύουσα νομοθεσία, έγιναν παρατηρήσεις και συστάσεις για την καλύτερη λειτουργία τους, ενόψει εορτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, οι  έλεγχοι της αγοράς  είναι καθημερινοί και συνεχίζονται με  τις διϋπηρεσιακές επιτροπές,
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης, συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής  ευθύνης της, διότι η διασφάλιση της Δημόσιας  Υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και  υποχρέωση.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε: «Δεν σταματούμε τους ελέγχους, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένη η κίνηση στην αγορά κρεάτων και τροφίμων. Oφείλουμε, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων».


Έλεγχοι παντού στη Βοιωτία εν όψει του Πάσχα με... από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο