Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση των θέσεων και της πρότασης του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας, την 11-04-2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Την πρόταση παρουσίασαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας Γιάννης Κόρδατζης, ο Τάσος Κεφαλάς, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) και ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.



Η αναλυτική παρουσίαση, τόσο των στοιχείων που συνθέτουν την κατάσταση στη 2η διαχειριστική ενότητα του ν. Βοιωτίας (περιοχή Θήβας), όσο και ειδικότερα της Μονάδας Επεξεργασίας (σύμμεικτων) Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που προωθεί με αυθαίρετο τρόπο η ΔΕΠΟΔΑΘ, αποδεικνύει την ανορθολογική-υψηλού κόστους και λειτουργίας- λύση, που έχει επιλέξει η ΔΕΠΟΔΑΘ σε αντίθεση με το συμφέρον της κοινωνίας. Η λειτουργία αυτής της ΜΕΑ, αυξάνει σημαντικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων (σ.σ. και των δημοτικών τελών), χωρίς να υλοποιεί τον υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ και την οδηγία 2008/98/ΕΚ, που απαιτούν την ιεράρχηση των δράσεων, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή (δσΠ) και μετά από το πέρας αυτής της διαδικασίας τις ενέργειες διάθεσης του υπολλείματος. Το αποτέλεσμα της διαχείρισης που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, ανοίγει το δρόμο στην ενεργειακή αξιοποίηση (η καύση που εννοείται, αλλά δεν ομολογείται).
Αποδείχθηκε και σε αυτή την εκδήλωση, ότι απέναντι στην πολιτική της απερχόμενης διοίκησης της ΔΕΠΟΔΑΘ και της δημοτικής αρχής του Δήμου Θηβαίων (και των συμμάχων της), υπάρχει εναλλακτική λύση: Η δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση με κοινωνική συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο, που βασίζεται στις αρχές της εγγύτητας και της μικρής κλίμακας των εγκαταστάσεων διαχείρισης. Με αυτήν επιτυγχάνεται η μέγιστη ανάκτηση, η οικονομική λειτουργία του συστήματος, η αυξημένη περιβαλλοντική ασφάλεια, η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση πρώτων υλών, η ευκολία στον εντοπισμό της παράνομης διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων, η ευκολότερη εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, η ευκολότερη υλοποίηση, χωρίς μεγάλα κόστη, η απόδοση εσόδων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.    
Συνοψίζοντας την εκδήλωση, διεφάνη καθαρά, ότι η λύση βρίσκεται στην αγωνιστική μας δράση για την αποτροπή των σχεδιασμών της συγκεντρωτικής διαχείρισης που ευνοούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ταυτόχρονα η προώθηση της εφαρμογής της εναλλακτικής πρότασης της δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή (ΔσΠ), που εκφράζει το συμφέρον της κοινωνίας.  
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
Γραφείο τύπου Θήβα 12-04-2014


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο