Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 3,1 ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΑΦΗ ΣΤΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ

Σαφή στάση υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή παίρνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην οποία καθρεφτίζεται η επιθυμία να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αγγίζει το 57%, έναντι εκείνων που βλέπουν με καλό μάτι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (37%).

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη περίπτωση το 81% επιθυμεί εκλογή προέδρου έναντι του 10% που θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 71% θέλει πρόωρες εκλογές και το 24% εκλογή προέδρου.
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα 3,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας και προηγείται με ποσοστό 28,6% έναντι 25,5%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, το Ποτάμι με 4,1%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%. Ακόμη, το 11% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 8,2% απαντούν «άλλο κόμμα» και το 5% επιλέγει «λευκό- άκυρο».
Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, με διαφορά δέκα μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο