Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ!

Με φουλ τις μηχανές εργάζονται τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης της εντολής Τσίπρα να ετοιμάσουν τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου θα ακολουθήσουν μετά τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά την εισήγηση αρχηγού του ΣΥΡΖΑ προς την Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα της Τετάρτης, το κόμμα τέθηκε σε πλήρη εκλογική εγρήγορση ενώ οι αρμοδιότητες μοιράστηκαν προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού νομοσχεδίων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Ανθρωπιστική κρίση, τη Φοροδιαφυγή και τα ΜΜΕ. Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή στην πράξη του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και κυρίως στο σκέλος της κατ' αρχήν κατάργησης του μνημονίου και της επαναφοράς συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατώτατου μισθού και αποκατάστασης κάποιων συντάξεων, πάταξης της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου και ρύθμισης του τοπίου των ΜΜΕ, με επαναλειτουργία, μεταξύ των άλλων, της ΕΡΤ.
Ήδη από προχθές Τετάρτη, οι ΕΕΚΕ (Επιτροπές Κοινοβουλευτικού Ελέγχου) σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Κ.Ε "φουλάρουν" και σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις θα έχουν τη μορφή σχεδίου νόμου προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν:
  • Στην αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού με επαναφορά του στα επίπεδα προ του μνημονίου (751 ευρώ μικτά).
  • Στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας - επιδότηση διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες, δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους, δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, ειδική κάρτα μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς).
  • Στην αντιμετώπιση - πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Σύμφωνα με υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου από την πάταξη φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου υπολογίζεται πως τον πρώτο χρόνο θα υπάρχει όφελος 3 δις ευρώ, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς.
  • Άμεση παρέμβαση στα ΜΜΕ με πρώτο στόχο την άμεση κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και η επανίδρυση της ΕΡΤ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν στο «Newsbomb» ότι ο έλεγχος της ενημέρωσης από ένα ολιγοπώλιο θα τερματιστεί, υπενθυμίζοντας ότι θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία για να χορηγηθούν άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και στα περιφερειακά κανάλια. Τα κανάλια που λειτουργούν μέχρι τώρα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα τέλη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβάλει"!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο