Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια για το χιονοδρομικό Παρνασσού με νέους σταθμούς και αναβατήρες

Kάθε επισκέπτης επιβιβαζόμενος σε μία γόνδολα μπορεί πλέον να φθάνει απευθείας στην κορυφή Κελάρια των 2.250 μ. σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, το οποίο «εγκαινιάζει» τη λειτουργία του για τη χειμερινή περίοδο 2014-15 στις 20 Δεκεμβρίου.



Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που υλοποιεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με άλλους φορείς ανακοίνωσε ότι για έβδομη διαδοχική χρονιά η τιμολογιακή πολιτική θα παραμείνει ίδια για τους χρήστες του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ θα συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι παρεχόμενες εκπτώσεις. Η πρώτη φάση του προγράμματος προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ περιελάμβανε τη δημιουργία νέων σύγχρονων σταθμών και αναβατήρων. Χάρη στις δυνατότητες του νέου αναβατήρα τύπου Combi, κάθε επισκέπτης επιβιβαζόμενος σε μία γόνδολα στον κάτω σταθμό, που έχει υψόμετρο 1.750 μ. μπορεί πλέον να φθάνει απευθείας στην κορυφή Κελάρια των 2.250 μ. σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Για την ασφαλή επιβίβαση των χιονοδρόμων στις εξαθέσιες καρέκλες του αναβατήρα Βάκχου εγκαταστάθηκε ειδικός αυτόματος κυλιόμενος διάδρομος. Επίσης, διαμορφώθηκε μία νέα πίστα (Αφροδίτη Νο 1α) με μεγάλο πλάτος, η οποία προσφέρεται για καλούς χιονοδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός για τη δεύτερη φάση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου στη θέση Φτερόλακα θα ξεπεράσει τα 13,6 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα το ποσοστό απορρόφησης από τον προϋπολογισμό της δεύτερης φάσης του προγράμματος έχει φθάσει σε ποσοστό 15%. Τα έργα αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2015, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτη φάση εκσυγχρονισμού. Τα έργα της δεύτερης φάσης περιλαμβάνουν δύο αναβατήρες Ερμής - Ηνίοχος που θα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των περιοχών Κελάρια και Φτερόλακα.

Επιπλέον, έχει αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού. Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ, η συνολική επένδυση γίνεται με κύριους στόχους την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Παρνασσού, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την επιμήκυνση της σεζόν και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στο μεταξύ, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς - Μουρεσίου θα πραγματοποιήσει στις 11 Δεκεμβρίου ημερίδα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού. Η ημερίδα θα έχει θέμα «Πήλιο, το μυθικό βουνό - Η ψυχή και τα μυστικά του».

kathimerini

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο