Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα στη Μασσαλία

Από 12 έως 16 Δεκεμβρίου θα έχω τη χαρά να παρουσιάσω την εικαστική μου δουλειά στην έκθεση που θα λάβει χώρο στη Μασσαλία της Γαλλίας.
— at Lycée Général Et Technologique Du Rempart

DÉMOSTHÈNES DAVVETAS PHOTO-GRAPHIES
Ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφος και περφόρμερ, o Δημοσθένης Δαββέτας δημιουργεί έναν διάλογο σε διάφορες δημιουργικές μορφές, εμπνευσμένος από τη σκέψη του αρχαίου ποιητή Σιμωνίδη που έλεγε:



« Η ποίηση είναι μια ζωγραφική που μιλάει και η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση » .

Ο Δημοσθένης Δαββέτας  πειραματίζεται σε τρεις διαστάσεις, την ποίηση, την φωτογραφία και την ζωγραφική, όπου η κάθε μια φέρει τη δική της λειτουργία δημιουργώντας έτσι ένα πολυμορφικό έργο.

Αρχικά, ο Δημοσθένης Δαββέτας με την ποίηση δημιουργεί μια ηχώ σε αυτό που απεικονίζει η φωτογραφία. Στην συνεχεία, με τη φωτογραφία του καλλιτέχνη εστιάζει στην απεικόνιση  του  πραγματικού. Και τέλος, με την ζωγραφική αποκαλύπτει την καλλιτεχνική του πλευρά, μέσα σ’  ένα έργο αφηρημένο, σιωπηλό, και άκρως ενδιαφέρον.

Για την έκθεση " Φωτο-γραφίες  ο Δημοσθένης Δαββέτας παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφικά έργα ζωγραφισμένα στα οποία δίνει μια νέα διάσταση, και ένα νέο βάθος που αντανακλούν το βαθμό του καλλιτεχνικού του πεδίου .




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο