Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το ξεπούλημα των ακινήτων: Ακόμη και 50% κάτω από την αξία τους

Η ΚΡΙΣΗ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Νεόδμητες κατοικίες, ακίνητα... κελεπούρια στα μάτια τρίτων, αλλά «θηλιά» στο λαιμό ιδιοκτητών και κατασκευαστών. Διαμερίσματα που έχουν μείνει εδώ και καιρό ξενοίκιαστα, ή οι μισθωτές δεν δείχνουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Ολα αυτά, ρίχνουν τις τιμές ακόμη και 50% κάτω από την αξία των ακινήτων!


Σε όλη την Αττική, από το Μαρκόπουλο και την Παλλήνη, ως το Γαλάτσι, το Κερατσίνι ή τον Κορυδαλλό, δεκάδες νεόδμητα ακίνητα πωλούνται ακόμη και για 80.000 ευρώ, αφού οι ιδιοκτήτες τους δυσκολεύονται πλέον να τα συντηρήσουν, καθώς τους βαρύνουν με φόρους και έξοδα, χωρίς ουσιαστικά να αποδίδουν κάτι σε αυτούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ακίνητο στην Αγία Βαρβάρα, κατασκευής του 2012, 80 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πωλείται για 928 ευρώ/τ.μ., όταν προ κρίσης η τιμή για μία κατοικία με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πάνω έως και 30%, σύμφωνα με σχετική έρευνα του «Ελεύθερου Τύπου».

Σύμφωνα με ανθρώπους της κτηματομεσιτικής αγοράς, πολλά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν στα δυτικά προάστια, όπου αρκετοί αποφάσισαν να επενδύσουν, παίρνοντας δάνειο, σε δεύτερη κατοικία, εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης της περιοχής χάρη στο μετρό και τα ΤΕΙ, αλλά πλέον  είναι οι πρώτοι που πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μεγάλο ποσοστό αποτελούν επίσης και οι άνεργοι, που δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν το ακίνητό τους και προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε άλλες υποχρεώσεις τους, το... βγάζουν στο σφυρί, πουλώντας το πολύ κάτω από την αξία του.

Η κρίση όμως χτύπησε τα ακίνητα και στα βόρεια και νότια προάστια. Εκεί εγκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια στελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες που είδαν τις αποδοχές τους να εκτινάσσονται πριν από την κρίση. Σήμερα όμως, οι περισσότεροι, ακόμη κι αν δεν έχουν οφειλές σε τράπεζες, δυσκολεύονται σε δραματικό σημείο να συντηρήσουν το ακίνητό τους. Ετσι, το πουλάνε όσο πιο γρήγορα μπορούν, πριν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και πέσουν κι άλλο οι τιμές, και προτιμούν να οδηγηθούν σε διαμερίσματα τα οποία θα νοικιάζουν.


iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο