Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ΜΕΡΚΕΛ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες στην Ελλάδα, μετά την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και την έναρξη αυτής στις 17 Δεκεμβρίου.
Όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, ο Αντώνης Σαμαράς υποχρεώθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ κατά κύριο λόγο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά δεύτερο, να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο της πολιτικής «αβεβαιότητας» που ευαγγελίζεται ότι δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντάς τον ουσιαστικά στο... λάκκο των πρόωρων εθνικών εκλογών.
Από νωρίς το πρωί έχει παιχθεί ένα απίστευτο παρασκηνιακό παιχνίδι, σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί έστειλαν τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό. Και ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αυτή τη στιγμή «δέσμιος» μιας δικής του πολιτικής «γκάφας», αφού φέρεται να έχει «υποσχεθεί» στη Μέρκελ ότι έχει τους 180 και μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.
Ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυψαν τον αιφνιδιασμό τους για τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που οδηγούν την κυβέρνηση Σαμαρά στο χείλος του γκρεμού. Ο ωμός εκβιασμός των Γερμανών στο... εκλεκτό τους, Αντώνη Σαμαρά, έρχεται σε μια περίοδο που ο τελευταίος είχε την πεποίθηση ότι η Μέρκελ και το ΔΝΤ θα του έδιναν χρόνο ώστε και ανάσα να πάρει, μετά το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης με τους τροϊκανούς και τα νέα μέτρα να περάσει σε μια πιο light εκδοχή, συνδέοντας αυτή τη διαδικασία της... εξόδου της χώρας από το μνημόνιο με την εξασφάλιση της κατά τον Σαμαρά πολιτικής σταθερότητας, με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λογάριαζαν χωρίς τους «ξενοδόχους», Γερμανούς και τροϊκανούς, καθώς το μήνυμα που έλαβαν ήταν ξεκάθαρο. «Ξεκαθαρίστε την κατάσταση τώρα, διαφορετικά σταματά η στήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες από την ΕκΤ από την 1η Ιανουαρίου». Και είναι σαφές πως σε αυτό και μόνο το μήνυμα, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αντιτάξει κανένα απολύτως επιχείρημα. Και, παράλληλα, χάνει ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί που «έπαιζε» έντονα τον τελευταίο καιρό. Πλέον, βουλευτές που ίσως εκδήλωναν πρόθεση στήριξης του υποψηφίου της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχοντας προηγουμένως ξεκαθαρίσει το «κλείσιμο» της διαπραγμάτευσης και της... εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, γνωρίζουν τώρα πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Γι' αυτό και η ελληνική κυβέρνηση έπεσε... μαχόμενη (υποτίθεται) έναντι των δανειστών και σύρθηκε να προχωρήσει σε μια εξαιρετικά άμεση διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Τα παίζει όλα για όλα» ήταν το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είδε τη Μέρκελ να του τραβά το κόκκινο χαλί κάτω απ' τα πόδια.
Οι Γερμανοί και το ΔΝΤ «τρέχουν» τις εξελίξεις στη χώρα μας, όπως εδώ και μέρες έχει αποκαλύψει το Newsbomb. O δρόμος για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη έχει πλέον ανοίξει και αυτό που πρέπει να πράξουν, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, είναι να ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια τους Ελληνες πολίτες, έτσι ώστε σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί τελικά στις κάλπες, να γνωρίζουν τα πάντα για το τι θα τους περιμένει την επομένη των εκλογών.
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να προβεί ο πρωθυπουργός την Τρίτη (9/12/2014).
Ο Α. Σαμαράς θα εξηγήσει τους λόγους που επισπεύδει τις διαδικασίες προεδρικής εκλογής, θα τονίσει τα βήματα που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει το όνομα του Προέδρου που θα προτείνει.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο