Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έβαζε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και το μνημόνιο, πολλοί αναρωτιούνταν αν θα μειωθεί ή όχι η εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Οι τότε κυβερνώντες, αλλά και οι μετέπειτα, τόνιζαν πως δεν πρόκειται ποτέ κανείς από τους εταίρους να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.


Το αντικρίζουμε πλέον κατάμουτρα καθημερινά. Από τότε που ο Όλι Ρεν είχε απαντήσει στο Ν. Χουντή ότι «θα παρεμβαίνω στα εσωτερικά σας με το δικαίωμα του δανειστή», μέχρι τη σημερινή τοποθέτηση Σόιμπλε ότι «η Γερμανία γνώριζε τις προθέσεις Σαμαρά».

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι προφανές ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια είχε ενημερώσει πρώτα την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Το «γεράκι» της γερμανικής οικονομίας εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Μέρκελ.

Ο Μίχαελ Φουχς, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε στο Bloomberg στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος στην Κολονία, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς «γνωρίζει ότι πρέπει να αποκαταστήσει ένα κλίμα πολιτικής καθαρότητας».

Αναφερόμενος στην επίσπευση των προεδρικών εκλογών ο κ. Φουχς εκτίμησε πως πρόκειται για «ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο ανέλαβε ο Σαμαράς, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση».

Είναι προφανές πως οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή Σαμαρά στον ελληνικό πρωθυπουργικό θώκο και ας τον υποχρέωσαν εκείνοι (σ.σ. δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούν) να τα παίξει όλα για όλα και να πάρει το ρίσκο.

Είναι, άλλωστε, ο εκλεκτός τους, αυτός και η κυβέρνησή του που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και δέχεται τα «θέλω» τους με σκυμμένο κεφάλι.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχει τολμήσει να ξεστομίσει ένα «όχι» στην Μέρκελ. Και τώρα που τόλμησε να το... πει, οι Γερμανοί και το ΔΝΤ τον οδήγησαν εσπευσμένα στην «έξοδο» από την πολιτική σκηνή της χώρας, αφού ακόμα και τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως ο αριθμός των 180 βουλευτών, αν δεν προκύψει κάποια συνταρακτική ανατροπή, θα αποτελέσει απλά, ένα όνειρο χειμερινής νυκτός.

Ας μη γελιόμαστε...

Η Γερμανία πλέον αποφασίζει για την τύχη της Ελλάδος, ερήμην των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά πρωτίστως χωρίς να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις η ελληνική κυβέρνηση.

Η εθνική κυριαρχία έχει χαθεί, όσο και αν προσπαθεί η δικομματική να μας πείσει για το αντίθετο.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο