Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση - διαγραφή αυτοκινήτων που καταστράφηκαν κατά το ναυτικό δυστύχημα της 28- 12-2014 στο «Norman Atlantic»

Για την αντιμετώπιση της αντικατάστασης ΦΔΧ τα οποία μεταφέρονταν με το πλοίο «Norman Atlantic» κατά το ναυτικό δυστύχηα της 28-12-2014, καθώς όπως είναι ευνόητο δεν είναι δυνατή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης με το αποτύπωmα του αριθμού πλαισίου , καθορίζονται τα εξής δικαιολογητικά : 


α . Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών με την οποία δηλώνει το γεγονός καθώς και αν μαζί με το όχημα απωλέσθηκαν η άδεια κυκλοφορίας και το βιβλιάριο μεταβολών . 

β . Βεβαίωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας με την οποία επιβεβαιώνεται η φόρτωση του οχήματος στο πλοίο . 

γ . Κατάθεση της άδειας κυκλοφορίας και του βιβλιαρίου μεταβολών εφόσον αυτά δεν απωλέσθηκαν . 

Αναφορικά με τη διαδικασία της αντικατάστασης , διευκρινίζονται τα εξής : 

α . Κατά την ταξινόμηση του οχήματος χορηγείται ο ίδιος αριθμός κυκλοφορίας ( ανταλλακτικές πινακίδες ) χωρίς την καταβολή του σχετικού παραβόλου . 

β . Το όχημα διαγράφεται από το μηχανογραφικό σύστημα . 

γ . Ενημερώνεται ο φάκελος του οχήματος . Εφόσον το φορτηγό έχει τεθεί σε κυκλοφορία με τις διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του ν .3887/2010 ( αρχική χορήγηση ) δίδεται νέος αριθμός κυκλοφορίας χωρίς να απαιτείται η καταβολή της εισφοράς του άρθρου 5 του ν . 3887/2010 των 500 ευρώ . 

2. Σε περίπτωση που το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιωτικής χρήσης θα ακολουθείται ανάλογη όπως παραπάνω διαδικασία αντικατάστασης ,( θα χορηγείται όμως διαφορετικός αριθμός κυκλοφορίας ) χωρίς να αναζητάται το προβλεπόμενο ύψος των ακαθαρίστων εσόδων .

3. Σε όλες τις περιπτώσεις ( επιβατικών και φορτηγών μικτού βάρους μέχρι 4 τόνους ) η διαγραφή των αυτοκινήτων αυτών από τα μητρώα θα πραγματοποιείται με την προσκόμιση στις υπηρεσίες Μεταφορών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας με την υποβολή αποδεικτικών επιβίβασης των οχημάτων στο πλοίο .

troxoikaitir

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο