Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΙΝΤΙΖΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Στο λιμάνι του Πρίντιζι έφτασε το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (01/01/2015).
Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής (28/12/2014).

Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.
2216911
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.
gdoulis
Τραγικές διαστάσεις έχει λάβει η σύγχυση η οποία επικρατεί με τις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων του Norman Atlantic.
Έχουν ήδη περάσει πέντε ημέρες από την ναυτική τραγωδία, και δυστυχώς το απίστευτο και μακάβριο αλαλούμ συνεχίζεται.
Όσον αφορά τους συγγενείς των Ελλήνων επιβατών, ζουν ένα πραγματικό μαρτύριο καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Χθες (01/01/2015) αργά το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης απέστειλε έγγραφο στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο έκανε γνωστό ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών και συγκαταλέγεται στην λίστα των ανθρώπων για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 σήμερα (02/01/2015), ο Δημήτρης Δούλης, αδερφός του Γ. Δούλη είπε πως η οικογένεια απευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να βρει την άκρη του νήματος.
«Ο αδερφός μου τελικά δεν ήταν ούτε στη λίστα με τους νεκρούς, ούτε με τους αγνοούμενους, ούτε με τους διασωθέντες» ανέφερε ο κ. Δούλης και πρόσθεσε πως από το ΥΕΝ ζητήθηκε να γίνει γραπτό αίτημα υπογεγραμμένο από το γιο του Γ. Δούλη και έναν ακόμη κοντινό συγγενή για να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους αγνοούμενος.
Η ανακοίνωση για το τραγικό λάθος στην ταυτοποίηση του Γ. Δούλη ήρθε την στιγμή που εξελισσόταν και συνεχίζει να εξελίσσεται ένα θρίλερ σχετικά με τα στοιχεία ενός ακόμη Έλληνα επιβάτη του πλοίου.
Η σορός βρίσκεται στο Μπάρι της Ιταλίας. Οι συγγενείς του ανθρώπου που πιθανολογείται ότι ανήκει η σορός έχουν στείλει φωτογραφίες στις ιταλικές αρχές. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση.
Στην Ιταλία αναμένεται να μεταβούν αεροπορικώς οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για το τι συμβαίνει με τους δικούς τους ανθρώπους.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Ιταλικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο νεκρούς και έχουν δέκα Έλληνες στη λίστα αγνοουμένων.
Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο