Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η Αθήνα αλλάζει, βάζει τα «καλά» της και κινείται στο ρυθμό του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου


Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε από την Πέμπτη, με τα εγκαίνια της ΕRGOMarathonExpo, στο κλειστό στάδιο του Τάε κβον ντο στο Φάληρο και κάθε ημέρα εκδηλώσεις προετοιμάζουν το κλίμα για το μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Κυριακής.


Την Παρασκευή, στο Κολέγιο Αθηνών διεξάγεται το Γκαλά της AIMS, όπου θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες του μαραθωνίου, διοργανώσεις και βέβαια θα αναδειχθούν ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.


Το Σάββατο θα διεξαχθεί το Συμπόσιο της AIMS, αλλά και η Τελετή της Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Και βέβαια, από το πρωί της Κυριακής, οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν με κόσμο. Συνολικά 43.000 δρομείς έχουν δηλωθεί να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, αλλά και τους παράλληλους αγώνες των 5 χλμ., 10 χλμ. και τον παιδικό αγώνα των 1.000 μ., ενώ για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας 5 χλμ., το απόγευμα, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση.

Χιλιάδες Αθηναίοι αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να στηρίξουν στους δρομείς αλλά και να βρεθούν στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα κορυφωθεί η γιορτή. Εκεί θα είναι και η Εθνική Ομάδα Ανδρών- Γυναικών, που θα τιμηθεί.

Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των προσφύγων μέσω του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ανέλαβε ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στο ανθρωπιστικό δράμα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

segas

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο