Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

8.500 άνδρες, 40-70 ετών, συμμετείχαν στην Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2015  Με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η φετινή καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη που διοργάνωσε η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ). Συγκεκριμένα, 8.500 άνδρες πραγματοποίησαν δωρεάν εξέταση PSA στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου PSA, την οποία η ΕΟΕ έχει εντάξει στις δράσεις του Διεθνούς Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο που προσβάλλει 1 στους 7 άνδρες παγκοσμίως.

Η ανταπόκριση των πολιτών στη φετινή καμπάνια της ΕΟΕ, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Astellas και του Δικτύου Ιατρείων Iatrica, ήταν εντυπωσιακή, καθώς καταγράφηκε 90% αύξηση συμμετοχής στην καμπάνια σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά!
Συγκεκριμένα, το διάστημα 21-25 Σεπτεμβρίου 2015, 8.500 άνδρες, ηλικίας 40-70 ετών, προσήλθαν στα Ιατρεία Πιστοποιημένης Φροντίδας του Δικτύου Iatrica - μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Μedisyn, προκειμένου να υποβληθούν δωρεάν στην εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA). Παράλληλα, σημαντική ήταν η συμβολή των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας που πραγματοποίησαν δωρεάν κλινικές εξετάσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας.
Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τη διάδοση του μηνύματος για τη μεγάλη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για την πρόληψη του Καρκίνου του Προστάτη, δημιουργείται μία ακόμα μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της πρώτης πανελλαδικής πολυκεντρικής μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και του Δικτύου Iatrica και τα συμπεράσματά της αναμένεται ότι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη χάραξη της πολιτικής υγείας, με σκοπό την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου.


Η μεγάλη επιτυχία της φετινής καμπάνιας αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχιση της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη νόσο που αποτελεί τη δεύτερη (2η) αιτία θανάτου των ανδρών από νεοπλασίες στον ανεπτυγμένο κόσμο και η οποία, με την υπεύθυνη στάση κάθε άνδρα άνω των 40 ετών, μπορεί να προληφθεί!
-//-
Για περισσότερες πληροφορίες
Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
Τ 210 7223126 (απογευματινές ώρες)
hua@huanet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο