Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΜΑΖΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Η αυταρχική πολιτική αντίληψη που εσχάτως εκδιπλώνεται σε τούτη τη χώρα, με την ψήφο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, ενίοτε και με την ευρύτερη αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων, προσπαθεί να κλείσει τα πάντα σ'ένα πειθαρχημένο όλον, με θυσία τα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στο βωμό του Μολώχ του ίδιου του πνεύματος μας.

Ο σημερινός Ελληνας έχει περιπτυχθεί τη μάζα από φόβο, όχι από αγάπη. Και η μάζα έχει δεχθεί το άτομο στους κόλπους της με διάθεση ανθρωποφαγική. Το έχει αποπνίξει στη δική της περίπτυξη, που είναι περίπτυξη τυφλής άγνοιας, όχι στοργής. Η μάζα αρνείται να δεχθεί εύκολα πως μπορεί να υπάρχει ατομική ψυχή έξω από την ομαδική. Ετσι έχει "καλλιεργηθεί" η μάζα από το ισχυρότερο παραισθησιογόνο της εποχής μας: Από τα "κατευθυνόμενα" ΜΜΕ.


Αυτά τροφοδοτούν το κοινωνικό σύνολο με τις πλέον επικίνδυνες αυταπάτες και υποκαθιστούν τον πνευματικό και κοινωνικό βίο με το πνευματικόμορφο επεισόδιο, συρρικνώνουν τον χρόνο χάριν της "επικαιρότητας", υψώνουν σινικό τείχος μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, συντρίβουν κάθε αναγωγή στο ιστορικό και στο μεταφυσικό και μετατρέπουν τον πολίτη σε homunculus, δηλαδή ανθρωπάκι με μαζοποιημένη νοοτροπία και μη αντίδραση φυσικά!..

Και στην απουσία της κοινωνικής συνοχής η κυρίαρχη μάζα δημιουργεί πολιτισμό ποσότητας,χωρίς κοινωνική ευαισθησία, αφού επικρατεί η μεταξίωση. Τα άνω έρχονται κάτω και τα κάτω άνω. Εκκωφαντικός θόρυβος της κατάστασης αυτής είναι η κατάρρευση των θεσμών προ του χειμάρρου της μάζας.

Ενας πρωτοφανής πληθωρισμός ασημαντολόγων πολιτικών παραγόντων και ματαιόσπουδων παραγοντίσκων. Ενα, άνευ προηγουμένου, πολιτικό "προλεταριάτο", το οποίο για να οικονομήσει τις κάθε είδους ανάγκες του, ωθεί όλο και περισσότερη αύξηση της ποσότητας της πολιτικής βλακείας και παχυδερμίας.

Ζούμε πλέον μια μαζοποιημένη κοινωνία!..

Μια κοινωνία, όπου οι περισσότεροι προσφέρουν τη δύναμη των μυώνων τους για τα έργα τα διαταγμένα από την κατευθυνόμενη πολιτική αδηφαγία για όλο και περισσότερη εξουσία,με την ψυχή τους να είναι πάρα πολύ στενή ταυτόχρονα για χωρέσει τον ενθουσιασμό της πράξης,έστω και διαταγμένης.

Γιατί σ' όλα αυτά εκείνο που λογαριάζεται είναι η μονάδα-δύναμη, που πρόκειται να αυξήσει το άθροισμα και όχι η μονάδα-Ανθρωπος. Και αντικειμενική επιδίωξη των "τεχνιτών" της πολιτικής απάτης δεν είναι η ευτυχία του Ανθρώπου-πολίτη, αλλά η δική τους πολιτική επιβίωση και ευημερία και κατ' επέκταση η ισχυροποίηση του κράτους.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο