Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΤΗΝ HELLENIC SEAWAYS ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο EM. GRIMALDI.

Τον απόλυτο έλεγχο της Hellenic Seaways μέσω της απόκτησης του πλειοψηφικού της πακέτου επιδιώκει ο όμιλος Γκριμάλντι.
Για πρώτη φορά πήρε ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα αυτό ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου ο Εμάνουελ Γκριμάλντι απαντώντας σε ερώτηση του newmoney.gr στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου «XIX EUROMED From Land to Sea».

«Θέλω να εξαγοράσω την Hellenic Seaways. Είμαστε μεγαλομέτοχοι με 33,3% μέσω των Μινωϊκών. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πουλήσει η τράπεζα που έχει επίσης μεγαλύτερο από εμάς ποσοστό μετοχών. Όμως καθυστερεί η διαδικασία. Τη μία οι εκλογές, την άλλη το δημοψήφισμα, μετά πάλι εκλογές» και προσέθεσε:
«Θα πρέπει οι τράπεζες να πάψουν να κάνουν τους πλοιοκτήτες. Είναι σαν τα παιδιά που παίζουν playstation και δεν μπορείς να τους το πάρεις από τα χέρια!» και κατέληξε:
«Εμείς θέλουμε να αγοράσουμε αρκεί να θέλουν να μας πουλήσουν. Δεν υπάρχει αγορά να δεν υπάρχει πωλητής.»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και για την παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιούνται οι Μινωϊκές πάμε πολύ καλά. Η εταιρεία είναι ήδη κερδοφόρος, η μόνη επιβατηγός που επέστρεψε στα κέρδη,. Ακόμη και πριν αγοράσουμε τις Μινωϊκές η εταιρεία δεν ήταν ποτέ κερδοφόρος και μάλιστα από το α' τρίμηνο του έτους το οποίο είναι παραδοσιακά δύσκολο» και προσέθεσε:
«Στην Αδριατική πλησιάζουμε πλέον τα ποσοστά κίνησης που έχουμε στην Κρήτη όπου φθάνουν το 60% και 55% στα φορτηγά.»
Αναφερόμενος στον Όμιλο Grimaldi, ο Εμάνουελ Γκριμάλντι υπογράμμισε ότι η κερδοφορία για το 2015 θα είναι μεγαλύτερη από πέρσι όπου είχε φθάσει τα 207 εκατομμύρια ευρώ χωρίς όμως να πει κάποιο συγκεκριμένο ποσό αφού όπως υπογράμμισε «ακόμη είναι Οκτώβριος και έχουμε άλλους δύο μήνες μπροστά μας»
Πηγή άρθρου: Newmoney.gr
arxipelagos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο