Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ...

Δεν μπορεί οι Ελληνες, πρόσωπα ενός ανελέου σπαραγμού, απλώς να αναμένουν τη φάση της χάρης και ως "επαίτες" να περιπλανώνται στην Ευρώπη και απανταχού, για τη συνέχιση της ζωής τους.

Δεν μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του ζει στην "κόλαση" με το φόβο για την κόλαση!


Είναι σαν το νερό της νεκράς θάλασσας που έγινε στη μνήμη του λαού αλάτι και την πάστωσε. Και οι "οικόσιτοι" της κοινωνικής ανοχής πολιτικοί "δικαιωματατζήδες", αν και ηθικά ξεβράκωτοι, με την ψευδεπίγραφη σφραγίδα στο μέτωπο, όχι απλώς να μιλάνε εναντίον της διαφθοράς στη Βουλή, αλλά να στήνουν το θρασύτατο χορό τους γύρω από τον "Επιτάφιο" της κοινωνίας,ως δραματική κατάληξη ενός επώδυνου σαρκαστικού πανοράματος τελετουργικών πολιτικών ασχημιών.

Η λαική αντίδραση στην πολιτική βαρβαρότητα, που συχνά παρουσιάζεται με το προσωπείο του καθωσπρεπισμού, έχει αναπόδραστη ανάγκη από σημείο αναφοράς. Η πολιτική καιροσκοπική επιδίωξη πρέπει να προσκρούει στη λαική νόηση, που είναι η ύψιστη μορφή της κοινωνικής πραγματικότητας.

Το υπόστρωμα της ιδανικής αντίδρασης είναι η αναγκαστική συνοδοιπορία με την ελληνικότητας, η απαλλαγή από το συλλογικό σύμπλεγμα ενοχής, από το σύνδρομο της εθνικής μειονεξίας και από την έρπουσα φοβία ως επιστέγασμα των διαφόρων εκβιαστικών διλημμάτων...

Οι διεργασίες γίνονται πάντα στο κοινωνικό υποσυνείδητο, κάτω από πιέσεις υποστασιακού "αλυτρωτισμού" και μέσα σ' ένα κλίμα μεσσιανικής αναμονής, αποκαλυπτικών προμηνυμάτων, απογοήτευσης ή οργής, αναθέματος και παρακμής.

Προέχει η συνειδητοποίηση από το λαό της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του. Η σύνθεση ενός λαικού δυναμικού "πιστεύω", που απαρνιέται και παρωδεί ό,τι έχει δημιουργήσει, χρησιμοποιεί ή και καταχράται η πολιτική "επινοητικότητα", η ταυτισμένη εν πολλοίς με την απάτη και η προσδεμένη στην ακανθώδη διαβίωση των υπολογισμών, στη λογική των ακραιφνώς "δώσε"και "λάβε".

Σε όρους πολιτικούς που είναι αντίθετοι ή που αμοιβαία εξουδετερώνονται.Μια αντίδραση του λαού στον πολιτικό σουρεαλισμό, που προκαλεί την κοινή λογική. Στον πολιτικό παραλογισμό που κάνει και τις... ώρες της σιωπής να αντηχούν!

Ο Ελληνισμός μπορεί να διασταυρωθεί με τα σχήματα και τις καταστάσεις, υπαγορεύοντας την κλίμακα των λύσεων. Μπορεί να προσεγγίσει την ιστορικότητα του. Ετσι αποκρυπτογραφείται το αίσθημα και η ενίσχυση του οραματισμού!..


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο