Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Λουτρό αίματος στην καρδιά της Ευρώπης

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι Βρυξέλλες μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε αεροδρόμιο και μετρό με βόμβες, που σκόρπισαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους και πάνω από 200 έχουν ταυματιστεί.
Η αρχή έγινε από το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας με βόμβα που εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Οπως ανέφερε η Maggie de Block, η υπουργός Υγείας του Βελγίου, μέχρι στιγμής είναι 14 νεκροί και 92 τραυματίες στο αεροδρόμιο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο Κύπριοι.

brusairport2.jpgΑυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων, ενώ το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις προειδοποιώντας μάλιστα ότι έπεται και συνέχεια.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του στο δίκτυο Amaq, που αποτελεί επικοινωνιακό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς την Τρίτη, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, τις Βρυξέλλες»
Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο εκρήξεις «προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα». «Ενας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, που βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο. «Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά. "Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια...είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα ο Αλφόνς Λιουρά, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα ασφαλείας των αποσκευών για τις πτήσεις που αναχωρούν προς την Αφρική. «Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».
Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο "πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις". "Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι".
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το βελγικό δίκτυο VRT, η βόμβα που πυροδότησαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλώνήταν γεμάτη καρφιά προκειμένου να έχουν περισσότερα θύματα.
To ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται γιατρούς του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Leuven, οι οποίοι εντόπισαν, ύστερα από εξέταση των θυμάτων, υπολείμματα από βίδες στα νύχια τους. Στο νοσοκομείο Leuven νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 11 θύματα των επιθέσεων με σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ η κατάσταση των τριών από αυτά χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εκτιμούν πως τουλάχιστον μία βαλίτσα περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ανακοίνωση Βέλγων αξιωματούχων, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις τουλάχιστον ενός καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Zaventem.
Τρόμος και στο μετρό
Στη συνέχεια  σήμανε και νέος συναγερμός, αυτή τη φορά στο μετρό των Βρυξέλλων, καθώς εξερράγη βόμβα στον σταθμό Μάαλμπεκ που βρίσκεται κοντά στο κτήριο της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το δήμαρχο των Βρυξελλών μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 20 και 106 είναι οι τραυματίες.
Συγκλονιστικό βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στο μετρό 
svv
Λίγα λεπτά μετά τις δύο αυτές επιθέσεις, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη στη Rue de la Loi, πολύ κοντά στην οικία του Βέλγου πρωθυπουργού, Charles Michel. Η περιοχή είχε εκκενωθεί.
Παράλληλα, εκκενώθηκαν και δύο πυρηνικοί σταθμοί στο Βέλγιο ενώ ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε και σε πανεπιστήμιο της χωρας.
Στην πόλη επικρατεί αυτή την στιγμή νεκρική σιγή, ενώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών κάνουν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης.
Η χώρα κυρηξε τριήμερο εθνικό πένθος εις μνήμη των θυμάτων.
Σε συνεγερμό ολόκληρη η Ευρώπη
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ολόκληρη η Ευρώπη, με τα μέτρα ασφαλείας να αυξάνονται σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.
Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο έχει 20 εκατ. επιβάτες το χρόνο, κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες.
Κραυγές, φόβος, πυροβολισμοί, άνθρωποι πανικόβλητοι τρέχουν για να σωθούν!
Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του.
Δείτε εδώ το μέγεθος των ζημιών
zimies
aero1
aerodromio.jpg

traumaties.JPG
ekriksi.jpg
xartis.png
 Σε δύο υπόπτους εστιάζουν οι αρχές
Σε δύο υπόπτους εστιάζουν οι βελγικές αρχές μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την Telegraph πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο. Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Εν τω μεταξύ, δύο άνδρες έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου χωρίς προς το παρόν να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων.
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο