Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Δημοσκόπηση: Όλγα και Κ. Μπακογιάννης το δίδυμο του μέλλοντος για τη ΝΔ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση-έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata, με τα ευρήματά της να δημοσιεύονται από το protagon.gr, αναφορικά με νέα πολιτικά πρόσωπα, και το πέρασμα που έχουν ή… δεν έχουν στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν οι εντυπώσεις των πολιτών για τη Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, και τους Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Κώστα Καραμανλή τζούνιορ και Κώστα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα την Κεντροδεξιά.


Αναφορικά λοιπόν με τον χώρο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Μπακογιάννης σχηματίζουν… μακράν του υπόλοιπου ανταγωνισμού το δίδυμο του μέλλοντος για τη Νέα Δημοκρατία και συνολικά την Κεντροδεξιά.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού των κυβερνήσεων Σαμαρά, πρώτη βουλευτής στην Α’ Αθηνών το 2012 απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το 2015 απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη, καταγράφει σημαντική δημοφιλία, αναγνωρισιμότητα και διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου και σημερινό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος… συγκράτησε τις φιλοδοξίες του, δεν έβαλε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο, και επενδύει στην καλλιέργεια ενός πιο σύγχρονου, υπερκομματικού και αυτοδιοικητικού προφίλ.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στο ερώτημα που θέτει η δημοσκόπηση της Prorata για το “πόσο πιθανό θα ήταν να ψηφίζατε κάποιον από τους παρακάτω, αν περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επιλέγατε στη δική σας εκλογική περιφέρεια”, η Όλγα Κεφαλογιάννη συγκεντρώνει 44% και ο Κώστας Μπακογιάννης 40%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη φτάνει στο 80%, και ο Κώστας Μπακογιάννης έπεται στο 77%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, το 30% θα ψήφιζε την Όλγα Κεφαλογιάννη, και το 24% τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ενδιαφέρον έχουν και τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου.

Την Όλγα Κεφαλογιάννη θα την ψήφιζε το 29% των ανθρώπων 18-44 ετών, το 50% ηλικίας 45 και άνω, καθώς και το 42% των ψηφοφόρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Τον Κώστα Μπακογιάννη θα τον ψήφιζε το 27% των ανθρώπων 18-44 ετών, το 45% ηλικίας 45 και άνω, καθώς και το 38% των ψηφοφόρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.


ysterografa

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο