Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η αποκαθήλωση της πολιτικής απάτης:

Η απόφαση του EUROGROUP, αποκαθηλώνει τα ψεύδη και την πολιτική αμετροέπεια του κ. Τσίπρα, που ξεκάθαρα αποτελεί το μείζον εργαλείο των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας , για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ευρωολιγαρχίας και της ντόπιας αστικής τάξης. Καταλύει απροκάλυπτα κάθε έννοια λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας και εκποιεί ανενδοίαστα τη δημόσια περιουσία:

Η απόφαση επιβεβαιώνει το νέο (συμπληρωματικό) μνημόνιο, με την τελική λίστα προαπαιτούμενων και την εφαρμογή πρόσθετου μηχανισμού έκτακτης ανάγκης, που πρέπει να νομοθετηθεί για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή αυτόματα δέσμης μέτρων, μόλις υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις μη επίτευξης των ετήσιων στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρόγραμμα (3, 5% σε μεσοπρόθεσμη βάση). Η εφαρμογή του μηχανισμού θα γίνεται σε ετήσια βάση και οποιεσδήποτε εξαιρέσεις εκφεύγουν του ελέγχου της κυβέρνησης και πρέπει να έχουν απαραιτήτως την έγκριση των "θεσμών". 
Στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση περιλαμβάνεται η πώληση των δανείων (κόκκινων και μη), και οι ιδιωτικοποιήσεις. Και βέβαια, η συμφωνία που μάλιστα χαιρετίζεται από την απόφαση ότι, για την επικείμενη ψήφιση του νόμου για την ίδρυση του συμφωνηθέντος ελληνικού ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων, ως μέρος των προαπαιτούμενων για την πρώτη αξιολόγηση. Το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου θα διοριστεί τον Ιούνιο του 2016 και το Ταμείο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο τον Σεπτέμβριο.
Η συμφωνία είναι ολοσχερής παράδοση της Ελληνικής κυβέρνησης, στις εντολές των δανειστών. Παρά την προσπάθεια της μάλιστα, να διοχετεύσει την επικοινωνιακή προπαγάνδα, από την οποία δημιουργείται προσδοκία μείωσης του χρέους από την πολυδιαφησμισμένη συζήτηση για το χρέος, η απόφαση διευκρινίζει για άλλη μια φορά ότι η ονομαστική μείωση του χρέους δεν συζητείται. Επιπλέον, η αναφορά στο χρέος, εκτός της ελλείψεως οποιασδήποτε δέσμευσης υπέρ της χώρας μας, περιέχει την εφαρμογή ενός "δείκτη αναφοράς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους", που θα υπόκειται στους προκαθορισμένους όρους του προγράμματος του ESM. 
Η συμφωνία που μας φέρνει ο κ. Τσίπρας, κάνοντας μάλιστα και κήρυγμα για "αριστερή" πολιτική, αυτών που "ματώνουν", εννοώντας τον ίδιο και την παρέα του, είναι άλλη μια μεγάλη απάτη σε βάρος αυτού που πραγματικά ματώνει, του λαού. 
Και μάλιστα είναι τόσο κραυγαλέα η εξαπάτηση, τόσο εξόφθαλμη η απάτη, που επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο τη φράση του μεγαλοβιομήχανου Τζιοβάνι Ανιέλι : «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». 

Θανάσης Σκούμας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο