Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, μεταξύ των άλλων:
«Ωστόσο, πολύ πιο πριν το 1993 και 1995, όταν και ήταν Βουλευτής ο Πάνος Καμμένος (εξελέγη πρώτη φορά τις εκλογές του ΄93), “έχτιζε” το πολιτικό του μέλλον με πολύ σκληρό προφίλ.
Γόνος εύπορης οικογένειας, θιασώτης των όπλων και των στολών (ίσως ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης εκπλήρωσε παιδικό-εφηβικό του όνειρο), του άρεσε ιδιαίτερα η πολιτική.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα την περίοδο 1981-1984 επί της Προεδρίας του Ευαγγέλου Αβέρωφ στη ΝΔ. Ανήκε δηλαδή, στην πτέρυγα Αβέρωφ, μαζί με τους Σαμαρά, Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Ο.Ν.ΝΕ.Δ).
Στην άλλη πτέρυγα Μητσοτάκη, ανήκαν οι Μεϊμαράκης και Βουλγαράκης (μετέπειτα Προεδρείο της ΟΝΝΕΔ).       
Τον Πάνο τον Καμμένο – όπως συνεχίζει η πηγή μας – τον αποκαλούσαν στην Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, με το παρατσούκλι “φλιπ”. Δηλαδή, του ανδρός που υπερέβαινε τα εσκαμμένα.
Όπως, όταν το 1983 πριν από μια συγκέντρωση του Αβέρωφ στην Καλαμάτα, ο Πάνος Καμμένος, οδηγώντας μια αστραφτερή Alfa Romeo cabrio, στην κεντρική πλατεία του Μελιγαλά, “ξήλωσε” την πινακίδα του ΠΑΣΟΚ (της Τοπικής Οργανώσεως του Κινήματος)».

Η ομιλία, υπό το καθεστώς της βίας και της τρομοκρατίας του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας την αφήγηση η εγκυρότατη και αξιόπιστη πηγή μας, μας αναφέρει ότι σ΄ αυτήν την συγκέντρωση, το Σάββατο 10 Ιουλίου 1983, όπου στην Καλαμάτα μίλαγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, μετά το παραπάνω αναφερθέν συμβάν, την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησε και ο νεαρότατος τότε, Πάνος Καμμένος.
Μια συγκέντρωση που είχε οργανώσει ο τότε Βο(υ)λευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς. Σε μια πόλη, όπου η πανκυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, εκείνη τη διαταραγμένη εποχή, όπου όλα τα επισκίαζε ο σκοταδισμός και ο φανατισμός των αυριανιστών – που υμνούσε το συγκρότημα Κουρή – δεν επέτρεπε σε ένα από τα πολιτικά κάστρα της Δεξιάς, να μιλήσει ο αρχηγός της.      

Ο αριβίστας Πάνος Καμμένος.

Όπως γράψαμε, ο Πάνος Καμμένος ανήκε στην Αβερωφική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί με τον Μιχαλολιάκο (Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ την εποχή εκείνη, αργότερα Βουλευτή της ΝΔ και Δήμαρχο Πειραιά) και τον Μανωλάκο (αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ την ίδια εποχή και αργότερα Βουλευτή της ΝΔ). Γι΄ αυτό λέγεται, ότι ο Μάνος Μανωλάκος ήταν ο “καθηγητής” που καθοδήγησε το νεαρό μέλος της “γαλάζιας γενιάς”, Πάνο Καμμένο στα πολιτικά μονοπάτια.    
Ωστόσο, όταν επέστρεψε από τις σπουδές του από τη Λυών της Γαλλίας, λόγω της αντιπαλότητας και των πολλών προβλημάτων στη ΝΔ, εντάχθηκε στο κόμμα του Κωστή Στεφανόπουλου τη ΔΗ.ΑΝΑ (Δημοκρατική Ανανέωση).    
Το 1993, αφού από τον Ιούνιο του ίδιου έτους είχε ιδρυθεί η “Πολιτική Άνοιξη” (ΠΟΛ.ΑΝ), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναζητώντας συμμαχίες, πήρε τον Πάνο Καμμένο και τον εξέλεξε για πρώτη φορά Βουλευτή στην Β΄ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε η οικονομική ευμάρεια του τότε πεθερού του, Γιάννη Φιλίππου, ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ. Δηλαδή, με απλά ελληνικά εξελέγη Βουλευτής από τα λεφτά, μπαμπά και πεθερού, αφού η κομματική του δραστηριότητα ήταν εντελώς ανύπαρκτη.

ΟΝΝΕΔ Γιορτή Νεολαίας, 1983: Νίκος Χατζηνικολάου, Ευάγγελος Αβέρωφ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Μάνος Μανωλάκος, Βάιος Σταθόπουλος κά.

Τραμπούκος ο Νίκος Χατζηνικολάου;

Η πηγή μου, μου αφηγείται ακόμη ένα περιστατικό από εκείνη τη συγκέντρωση της Καλαμάτας την 10η Ιουλίου 1983:
“Στα όρια των Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, στο χωριό Τσακώνα, έγιναν επεισόδια μεταξύ σκληρών οπαδών του ΠΑΣΟΚ και Νεοδημοκρατών. Ένας εκ των Νεοδημοκρατών, τραυμάτισε κατά τη συμπλοκή το χέρι του.
Γι΄ αυτό στην εν λόγω συγκέντρωση που ακολούθησε, ήταν με τραυματισμένο χέρι.
Βέβαια, μετά το επεισόδιο, κάποιοι από τους ταραξίες μεταφέρθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής Μεσσηνίας. Μεταξύ αυτών και ο Νεοδημοκράτης με το τραυματισμένο χέρι. Συνελήφθησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους υποστράτηγους της Χωροφυλακής, Παναγιωτόπουλο και Μπακογιάννη, οι οποίοι και είχαν αναλάβει την περιφρούρηση των εκδηλώσεων της Καλαμάτας. Που είχε προσδώσει σ΄αυτές η ΝΔ πανελλήνια διάσταση, προκειμένου να δείξει στη μόλις δυο χρόνων κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πως η ΝΔ ήταν παρούσα, ενωμένη και δυνατή”.
Συνεχίζοντας η πηγή μου, μου ανέφερε ότι για την αποφυλάκιση των συλληφθέντων ενήργησαν οι τότε Βουλευτές της ΝΔ, Σαμαράς (Μεσσηνίας) και Πολύδωρας (Β΄ Αθηνών), όχι με τόσο κομψό τρόπο.
Καταλαβαίνετε, ότι ήμουν πολύ περίεργος να μάθω ποιοι ήταν οι συλληφθέντες και ποιος ο νέος με το τραυματισμένο χέρι!!
Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, την έκπληξή μου, όταν μου αναφέρθηκε ότι ο τραυματισμένος νέος ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου!!
Ρώτησα την πηγή μου. Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο γνωστός Νίκος Χατζηνικολάου; Ο εκδότης που επί σειρά ετών βρίσκεται σε όλα τα Συστημικά ΜΜΕ; Το Mega, το Alter, το Star;
Δεν μπορούσα να το πιστέψω!! Ακόμη κρατώ τις επιφυλάξεις μου!!

Στον σκληρό πυρήνα της νεολαίας της ΝΔ, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ωστόσο, η αφήγηση δεν σταματά εδώ…
Μου εκμυστηρεύεται η πηγή μου ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ως φοιτητής της Παντείου, ήταν γραμμένος στο ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ (Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού). Άλλο ένα κόμμα της επάρατης Μεταπολίτευσης που δραστηριοποιήθηκε από το 1979 έως το 1989. Πρόεδρός του ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου. Απορροφήθηκε το 1985 από τη ΝΔ.  
Εν τούτοις, ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου (Βουλευτής Έβρου της ΝΔ) έπεισε τον Αβέρωφ να βάλλει τον Νίκο Χατζηνικολάου στην ΟΝΝΕΔ. Όμως, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ήταν μπαρουτοκαπνισμένα και εκλεγμένα. Δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα γι΄ αυτήν την προοπτική. Θα θυμίσουμε για άλλη μια φορά, την εποχή εκείνη Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και Αντιπρόεδρός της ο Μάνος Μανωλάκος (1981-1984).      
Έτσι, ο Νίκος Χατζηνικολάου έγινε γραμματέας της ΜΑΚΙ (Μαθητική οργάνωση της ΝΔ).
Να σημειωθεί ακόμη, ότι ο πατέρας Χατζηνικολάου – όπως μας αφηγείται η πηγή μας – ήταν εκ των 5 Βουλευτών που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αβέρωφ στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ. Τόσες υπογραφές απαιτούνταν τότε για να λάβει κάποιος το χρίσμα. Δεν ήταν εύκολο την εποχή εκείνη, κάποιος Βουλευτής να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την προτίμησή του σε υποψήφιο αρχηγό. Άλλες εποχές, άλλα ήθη!!
Όμως, το παραπάνω γεγονός, καταδεικνύει την πολύ στενή σχέση που είχε ο πατέρας Χατζηνικολάου με τον Ευάγγελο Αβέρωφ!!

1982, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου σκύβει μπροστά στον Αντώνη Σαμαρά (και στον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Μάνο Μανωλάκο, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον Ακη Γεροντόπουλο, τον Διονύση Καραχάλιο και άλλους ακροδεξιούς)
Το 1983 στο σπίτι του Μιχαλολιάκου στην οδό Θεοπόμπου 4 Παγκράτι. Τραπέζωμα της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ στον Αβέρωφ.

Επίλογος.   

Εάν όλα τα παραπάνω αφηγηματικά ισχύουν, αντιλαμβανόμεθα γιατί σήμερα έχει μεταλλαχθεί η Κεντροδεξιά Παράταξη.
Ο Πάνος Καμμένος συγκυβερνά με τον αναρχο-κομμουνιστή Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ξέχασε το “δεξιό” παρελθόν του και μετατράπηκε σε υπερασπιστή των “προοδευτικών” κομμάτων του “Συνταγματικού Τόξου”!!!      





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο