Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τα Eγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β',  του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, σύσσωμης της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, και των πολιτών της Θήβας. 


Eγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, Βίντεο

“7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας”


Η βραδιά των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την Συμβολική - Φιλική Συμμετοχή: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα. 

Συμμετοχή της Αερολέσχης Θηβών 

Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία της Αερολέσχης Θηβών, που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νίκο Αντωνίου και τα μέλη της Αποστόλη Μαυροθαλασσίτη, Ζαχαρία Αναπολιτάκη, Πέτρο Κωνσταντόπουλο και Βασίλη Πετίνη, με τον δικό τους τρόπο συμμετείχαν στη γιορτή των εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 


Ο Πιλότος με ειδικές ικανότητες  Αποστόλης Μαυροθαλασσίτης, με συγκυβερνήτη τον Νίκο Αντωνίου, συνόδευσαν με το αεροπλάνο τους την πομπή του προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, από την εθνική οδό μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ενώ εκτελούσαν ακροβατικούς ελιγμούς.  Τα υπόλοιπα μέλη προσπάθησαν να απογειώσουν ένα από τα αερόστατα, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. 



Η Θήβα γιορτάζει, και θα γιορτάζει τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου για όλο τον Ιούνιο, με διάφορες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας είναι πλέον ανοιχτό, και γεμάτο με σπουδαία εκθέματα τα οποία υπενθυμίζουν την σημαντική ιστορία του τόπου, αποζημιώνοντας στο μέγιστο τους επισκέπτες που θα το επισκεφτούν. 

Και με το άνοιγμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, μένει πίσω μια περίοδος εσωστρέφειας και μικροπολιτικών συμφερόντων, που αφήνει αδιάφορους όσους θελήσουν να επισκεφθούν την Θήβα από εδώ και στο εξής.


Η δουλειά τώρα ξεκινά για όλους μας, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της Θήβας σε όλα τα επίπεδα.


Η 7η Ιουνίου 2016 είναι η αφετηρία, και το ταξίδι είναι μεγάλο. 

Εύχομαι, να βγει Νικήτρια η Θήβα.

Νίκος Χατζηδούρος 

ThivaPost

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο