Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ανοχύρωτη λογική των Ελλήνων δεν συλλαμβάνει σ' όλο το εύρος τον επερχόμενο κίνδυνο. Επαφίεται στους εμφανιζόμενους ως "σωτήρες" Σαρλώ της πολιτικής, οι οποίοι αν και ουδεμία με την υποκριτική δεινότητα του πασίγνωστου θεατρίνου, διαγκωνίζονται ωστόσο να μας αποδείξουν ότι στην υποκρισία και στην εξαπάτηση της νοημοσύνης του λαού, με αρκετά στοιχεία γκροτέσκο, διεκδικούν διακρίσεις και επαίνους...


Ολα πλέον έχουν περάσει στη μεθοδευμένη "δημοκρατικά" εξουθένωση και στην "υποδειγματική" υποκρισία και αυθαιρεσία, είτε αφορούν την καθημερινή πολιτική πρακτική με το θέμα του εκλογικού νόμου και την εναγώνια εκ μέρους της κυβέρνησης συγκέντρωσης των 200 ψήφων, είτε την αναθεώρηση του Συντάγματος και το δικαστικό υποτίθεται "φιάσκο" της επίμαχης υπόθεσης "Siemens".

Και είναι άλλο πράγμα η αδυναμία να γίνει κάτι καλύτερο κι άλλο η προλείανση του κατήφορου, ώστε να κατρακυλάμε σαν μια άμορφη μάζα και να μη σταματούμε πουθενά.

Και τότε που οι Τρώες δεν πίστευαν ποτέ πως οι Ελληνες θα ασεβούσαν στη θεοσέβεια. Ηταν στη θεά Αθηνά αφιερωμένος ο Δούρειος Ιππος. Ηταν μια αδιανόητη υπέρβαση του αισθήματος και της λογικής, πως αυτό το αφιέρωμα θα μπορούσε να ήταν πολεμική μηχανή. Κι όμως ήταν!

Τα ίδια βιώνει ο ελληνικός λαός. Ακούει ότι δεν πρόκειται να συμβεί το ένα ή το άλλο, αλλά τελικά υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες της ανεδαφικής προσδοκίας του. Ολα αυτά λένε πως η πιο βαριά μοίρα στους λαούς ενσκύπτει όταν ο "εχθρός" περνάει στο αδιανόητο. Δηλαδή σε εκείνη την όχθη, που το μυαλό μας δεν φτάνει. Μόνο εκεί μπορεί να είμαστε ανοχύρωτοι και αφύλακτες διαβάσεις...

Και οι Ελληνες είναι παντελώς ανοχύρωτοι και αμήχανοι στις αφύλακτες διαβάσεις. Παθητικά παρακολουθούν τα δρώμενα. Αγόγγυστα υποδέχονται την υποτίμηση της νοημοσύνης τους. Ως "μακάριοι" προσβλέπουν σε καλύτερες μέρες.

Οι Δούρειοι Ιπποι έχουν κατακλύσει την Ελλάδα!..

Κι ενώ η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί απαθώς τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας, στον Ελληνισμό ευδοκιμούν παντός είδους παράσιτα της πολιτικής που επιβιώνουν με συνωμοσιολογίες, μεθοδευμένες υποψίες, ψευδολογίες, παχυλές υποσχεσιολογίες και ανυποψίαστες ειδήσεις, δημιουργώντας έτσι όλες τις συνθήκες και τις προυποθέσεις για την υποδούλωση ενός υπερήφανου κάποτε λαού στα όποια συμπλέοντα ξένα και εγχώρια συμφέροντα.

Η παθητικότητα και η ευαπάτητη λογική των πολιτών αποτελούν την αφετηρία των επιδιώξεων τους. Κι έτσι ο λαός αποταμιεύει πολιτική γελοιότητα, σωπαίνοντας τα συμβεβηκότα του πολιτικού μηδενισμού. Οι προσκρούστειες λύσεις χαρακτηρίζονται πολιτικές αποφάσεις. Και η ταχυδακτυλουργική μετάθεση της προσοχής του λαού από τον άρτο στο θέαμα ή και στο δίλημμα του κινδύνου, αποβλέπει στη δημιουργία πυκνού παραπετάσματος καπνού, για να εισβάλλουν οι Δούρειοι Ιπποι των ανομολόγητων συμφερόντων.

Και επειδή διανύουμε το...κάλλος του ελληνικού καλοκαιριού, που κατά την επικούρεια αντίληψη είναι μια "ποίηση τελείωσης", αυτό το καλοκαίρι μετατρέπει τους Ελληνες της ραστώνης και της ζέστης σε "καλοκαιρινούς Ελληνες". Με αφυδατωμένο προβληματισμό, οπότε η καλοκαιρινή άπνοια δίνει στο ευρύτερο πολιτικό κατεστημένο το άλλοθι για να "αναδιοργανωθεί" και να αποκτήσει σημαντικά αποθεματικά κεφάλαια, για την κίνηση των πολιτικών επιχειρήσεων της απάτης και των κοινωνικών ελιγμών του φθινοπώρου.

Τελικά το καλοκαίρι των Ελλήνων γεννάει πολλές φορές τους δύσκολους χειμώνες!..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο