Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία του Δημαρχείου Αλιάρτου

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 13 Ιούλη, στην πλατεία του Δημαρχείου Αλιάρτου, η προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Αλιάρτου-Θεσπιών.
Στους συγκεντρωθέντες, που ήταν από όλη την περιοχή του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιών, μίλησε ο Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Κώστας Μπασδέκης που, αφού ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στο πού αυτές οδηγούν στο άμεσο μέλλον και στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δυσμενή, για τους εργαζόμενους, αποτελέσματά τους.

Στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων που τις επιπτώσεις τους τις γεύεται ήδη ο λαός, έκανε δε  ιδιαίτερη αναφορά στους  μικρομεσαίους  αγρότες αφού στην  περιοχή της  Αλίαρτου ένα μεγάλο μέρος απασχολείται  στην αγροτική παραγωγή.
ΤIMG_20160713_203156όνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεπής με την ψήφιση πέρσι το καλοκαίρι των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, τόσο από την ίδια όσο και από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, με 222 βουλευτές προχώρησε στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ήδη, κατά 3% από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και θ’ ακολουθήσουν, απανωτές, αυξήσεις στα επόμενα χρόνια, ώστε το 2022 οι εισφορές για την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Αγροτική Εστία να φτάσουν στο 27,20% του εισοδήματός μας.
Αρχίζει, επίσης, να υλοποιείται η πρόβλεψη του νόμου για διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» – «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» λογίζονται όσοι το εισόδημά τους από την αγροτική απασχόληση είναι πάνω από το 50% του συνολικού – που σημαίνει ότι κι άλλοι πολλοί μικροκαλλιεργητές και μικροεισοδηματίες αγρότες που, επειδή το αγροτικό τους εισόδημα είναι πολύ μικρό και δεν μπορούν να ζήσουν, μ’ αυτό, τις οικογένειές τους, αναγκάζονται να κάνουν κι άλλες δουλειές, θα αποκλειστούν από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις κι από  άλλα μέτρα.
Οι μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ 2015 – 2020 – ήδη, στα πρώτα δυο χρόνια ξεπέρασαν το 23% – συνεχίζονται και το τέλος του 2019 θα αγγίξουν το 60%, αποδεκατίζοντας το αγροτικό εισόδημα.
Σε εφαρμογή μπαίνει και το μέτρο της περικοπής κατά 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν ν’ απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία και εισπράττουν επιδοτήσεις/ενισχύσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που αναγκάζονται να συνεχίζουν να δουλεύουν, αφού η σύνταξη που παίρνουν τώρα – αλλά κι αυτή που θα πάρουν με τον νέο ασφαλιστικό νόμο – είναι πολύ μικρή και δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.
Ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί από το ερχόμενο Φθινόπωρο για το σπίτι, το οικόπεδο στο χωριό τους αχυρώνες, τους σταύλους και τα χωράφια, αποτελεί ένα ακόμα βαρύ κι ασήκωτο χαράτσι, ενώ παραμένουν τα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις αρδευτικές γεωτρήσεις, τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, τα ψεκαστικά, τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.
Οι αγρότες έχουν  απέναντί τους  αντιπάλους, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευση  και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο τους, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν  οδηγούν στην μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών  στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Ταυτόχρονα, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν την κερδοσκοπική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους  οι εμποροβιομήχανοι, επιχειρώντας ν’ αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα τα αγροτικά  προϊόντα  και, πουλώντας τα όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές, ν αυγαταίνουν συνεχώς τα κέρδη τους. Αυτό, ακριβώς, κάνουν τώρα οι έμποροι των σιτηρών – το ίδιο και οι Ενώσεις Συνεταιρισμών που λειτουργούν με καθαρά εμπορικά, ιδιωτικοοικονομικά, κερδοσκοπικά κριτήρια – που παίρνουν τη σοδειά σε «ανοιχτές τιμές», με αποτέλεσμα να μην ξέρουν ακόμα ούτε πόσο πουλάνε, ούτε αν και πότε θα πληρωθούν.
και κατέληξε :
«Ο μόνος δρόμος που απομένει για τους αγρότες και  για τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας για να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την επίθεση, η μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία που σήμερα μπορεί ανακόψει, να εμποδίσει να καθυστερήσει να ανοίξει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων με γραμμή πάλης όχι αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του αλλά με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία.
Σ’ αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μας μπορεί σήμερα για να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του.
Σ’ αυτό το δρόμο της σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, της συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο