Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οι ήρωες το ’21 δεν ήταν Έλληνες κύριε Πάγκαλε;



«Οι επαναστάτες ήταν ένα μάτσο αδαείς χωριάτες»




«Οι επαναστάτες του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά. Που αμέσως μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, μία φράση που πυροδότησε (ξανά) πολλές αντιδράσεις.
 Στη διάρκεια της ίδιας… μνημειώδους ομιλίας του, ο κ. Πάγκαλος παρομοίασε την ελληνική ιστορία με εκείνη της Κοκκινοσκουφίτσας. «Στην Ελλάδα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή. Όλοι αυτοί ζουν σε μια χώρα που εφαρμόζει τις αρχές της Κοκκινοσκουφίτσας, η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό τον λύκο».







Όταν ο Θόδωρος ανάβει φωτιές



Θόδωρος Πάγκαλος. Ένα όνομα... πολλές ιστορίες. Πολλές είναι οι φορές, ειδικά τον τελευταίο καιρό, που με τα λόγια του ή καλύτερα τις ατάκες του ανάβει φωτιές. Αδιαμφισβήτητα, η φράση του που… άφησε ιστορία ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν είπε «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά», εννοώντας τους πολιτικούς και τους πολίτες, απαντώντας έτσι στο ρητορικό ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά;».



Δύο μήνες αργότερα και ο κ. Πάγκαλος ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τους αποκάλεσε αντιπαραγωγικούς. Λίγο αργότερα, σε μία ημερίδα αναφέρθηκε στις δύο παραπάνω ατάκες θέλοντας να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοούσε, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε. Επίσης, κοντά στο τέλος του προηγούμενου έτους «ταρακούνησε» για τα καλά τους δημόσιους υπαλλήλους αποκαλώντας τους «κοπρίτες», ξεσηκώνοντας έτσι τους εργαζομένους των δημόσιων υπηρεσιών και όχι μόνο. Τέλος, είπε και έναν... καλό λόγο για την ελληνική σημαία. Τη χαρακτήρισε «κουρελόπανο»!







ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ KAI ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ



Οι ήρωες το ’21 δεν ήταν Έλληνες κύριε Πάγκαλε;




«Τι άνθρωπος είναι ο κ. Πάγκαλος. Ανισσόροπος είναι; Το παίζει τρελός; Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Πραγματικά, δεν βρίσκω λόγια να απαντήσω στο παράλογο…»




Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκαλεί με δηλώσεις του. Ίσως όμως να είναι η πρώτη φορά που θα πάρει τέτοια απάντηση. Γιατί είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς ανθρώπους που πέθαναν αιώνες πριν κι ας έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να λέμε ό,τι θέλουμε χωρίς... φέσι. «Δεν μπορούν να απαντήσουν», θα έλεγε κάποιος. Κι όμως, οι ήρωες του ’21 μπορούν μέσω των απογόνων τους που διαπρέπουν στην ελληνική κοινωνία.



Για λογαριασμό λοιπόν των ηρώων του ’21, των ανθρώπων που μας χάρισαν την ελευθερία, για να διασύρονται σήμερα ως… φταίχτες των πάντων (!), μέσω της «PRESS Time» απαντούν οι κύριοι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Κίτσος Μπότσαρης, καθώς και η κυρία Αγγελική Μαυρομιχάλη. Με ένα στόμα, μια φωνή, όλοι τους εμφανίζονται οργισμένοι. «Μα πώς μπορεί κάποιος να κατηγορεί τους αγωνιστές;», αναρωτιούνται. Εντάξει, ίσως οι περισσότεροι να ήταν αγράμματοι, αλλά όχι κατ’ επιλογήν. Δεν μεγάλωσαν σε «τζάκια» με όλες τις ανέσεις όπως αυτοί που τους επικρίνουν! Ήταν υπόδουλοι που ξεσηκώθηκαν. Και στο κάτω-κάτω, ο Μακρυγιάννης έμαθε γράμματα στα βαθιά του γεράματα. Όχι από αγγαρεία…



Τη μεγαλύτερη οργή εκφράζει ο κ. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Τρισέγγονος του ηρωικού στρατηγού του ’21, νιώθει το αίμα στις φλέβες του να βράζει. Όπως ακριβώς ένιωθε και ο Κολοκοτρώνης όταν άκουγε τις προσβολές των Τούρκων προς τους «γκιαούρηδες».



«Εκεί που βρίσκεται το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και δείχνει με το χέρι», λέει στην “PRESS Time” ο κ. Κολοκοτρώνης, «πρέπει να το γυρίσουν να δείχνει τη Βουλή. Και όχι μόνο αυτό: να αλλάξουν το χέρι και να το κάνουν να ρίχνει μούντζα προς τα εκεί! Αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος φτάνουν. Τι άλλο να πω; Από αυτά που λέει φαίνεται ο άνθρωπος. Τι άνθρωπος είναι και τι χαρακτήρας. Ανισσόροπος είναι; Το παίζει τρελός; Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Πραγματικά, δεν βρίσκω λόγια να απαντήσω στο παράλογο», τονίζει ο κ. Κολοκοτρώνης.



«Έχω συνηθίσει στις “γκάφες” του συγκεκριμένου ανθρώπου, οπότε οι χαρακτηρισμοί που έδωσαν δεν με εκπλήσσουν. Θεωρώ ότι ο εν λόγο άνθρωπος είναι “πολύ μικρός” για να κρίνει ανθρώπους που η ίδια ιστορία έχει αναδείξει το μέγεθός τους», επισημαίνει ο κ. Κίτσος Μπότσαρης απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη.



Ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς είναι απόγονος του Αθανάσιου Πετιμεζά. Όπως σχολιάζει στην “PRESS Time”, «ενώ εκείνοι αγωνίστηκαν και πολέμησαν για την ελευθερία τους εμείς σήμερα διαχειριζόμαστε την υποδούλωση μας» και προσθέτει «νομίζω πως αυτό τα λέει όλα!». Τέλος, υπογράμμισε ο κ. Πετιμεζάς ότι «όπως γνωρίζουμε η ιστορία γράφεται από γεγονότα και πράξεις. Έτσι και στο μέλλον η ιστορία θα γράψει για την σημερινή εποχή».



Η κυρία Αγγελική Μαυρομιχάλη, απόγονος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, οπλαρχηγού του ’21, πρωθυπουργού της Ελλάδας και ενός από τους πρώτους που μυήθηκαν στη Φιλική Εταιρία, έχει μείνει άναυδη. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είπε τέτοια λόγια ο κ. Πάγκαλος. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω. Πώς μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους ήρωες του ’21;», αναρωτιέται. Μας λέει ότι προτιμά να μη δώσει άλλη συνέχεια. Είναι γόνος της οικογένειας των Μαυρομιχάληδων από τη Μάνη και το όνομα και μόνο μπορεί να πει πολλά.



Η δήλωση του κ. Πάγκαλου έπιασε τα μέλη του Συλλόγου των Ηρώων του 1821 εξαπίνης. Βρίσκονταν, οι περισσότεροι από αυτούς, σε δουλειές, σε επαγγελματικά ταξίδια. Έχουν συνηθίσει δε να τους προσκαλούν σε τελετές και εκδηλώσεις όπου μιλούν για τους προγόνους τους και τους τιμούν. Τι πόλεμος είναι αυτός τώρα στα καλά καθούμενα; Όλοι τους συμφωνούν πως οι δηλώσεις αυτές, απ’ όποιον κι αν ξεστομίζονται, δεν προσβάλλουν μόνο τους ήρωες, δεν προσβάλλουν μόνο τις οικογένειές τους και την ιστορία τους. Προσβάλλουν ένα έθνος ολόκληρο, που στις πλάτες αυτών των «αγράμματων χωρατών» στηρίχθηκε για να αναγεννηθεί.



Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος, υπάρχει από το 1938 τονίζει ο Πρόεδρος του Ομίλου Κωνσταντίνος Πλαπούτας. Μάλιστα, όπως λέει στην “PRESS Time”, «εντός λίγων ημερών θα εκδώσουμε ένα δελτίο τύπου ως ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο