Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Γεια σου ρε Γκλέτσο παλληκάρι!



Ωραίος μάγκας ο Αποστόλης! Μέσα σε λίγες ώρες έγινε ο ήρωας της Στυλίδας και των απανταχού Ελλήνων «τσαμπουκάδων». Των "όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω", όπως φωνάζουν κάτι πλανόδιοι μανάβηδες που πουλάνε καρπούζια το καλοκαίρι.




Ωραίες αυτές οι μαγκιές και οι αμερικανιές, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Γιατί μπορεί στην περιπτωση του Αποστόλη, ο στόχος να είναι καθαρός και αντρίκιος, αλλά το μήνυμα που εισπράτει ο καθένας είναι υποκειμενική υπόθεση.



Για φαντάσου δηλαδή κάποιοι να ερμήνευσαν τη στάση Γκλέτσου ως "παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας και σπάμε μπάρες, πλακώνουμε στο ξύλο πρώην υπουργούς, κλείνουμε τους δρόμους όποτε γουστάρουμε (π.χ. φορτηγά) και απαγορεύουμε σε ξένους τουρίστες να ανέβουν στην Ακρόπολη; Δηλαδή ο τσαμπουκάς γίνεται για τον τσαμπουκά;"



'Η, λέμε τώρα, να το δουν κάποιοι δήμαρχοι ως καλή ιδέα για προβολή που θα τους εξασφαλίσει την επανεκλογή τους στη δημαρχία και να καβαλήσουν τις μπουλνόζες και "όποιον πάρει ο χάρος";



Ο Αποστόλης που και φίλος είναι και τον γουστάρω και το λέει η καρδιά του, φοβάμαι ότι δεν έχει μέτρο ως δήμαρχος. Γιατί άμα είσαι δήμαρχος, είσαι κομμάτι της εξουσίας και δεν συμπεριφέρεσαι σαν οργισμένος πολίτης.



Σύντροφοι να κατέβουμε στους δρόμους και να πλακωθούμε και με τους μπάτσους και με το κράτος, αλλά να ξέρουμε γιατί το κάνουμε και μέχρι που θα φθάσουμε. Αν πρόκειται να γίνεται ο τσαμπουκάς για το θεαθήναι και μετά να γυρνάμε σαν… κότες σπίτι μας - γιατί κάτι μου λέει ότι οι μιμητές Γκλέτσου, αυτό θα πράξουν - καλύτερα να μην το ξεκινάμε καθόλου. Γιατί όπως είπε και ο θείος Μαρξ: «Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».



Και μια φιλική συμβουλή στους απανταχού "Απόστολους" της ελληνικής επικράτειας- και αυτή τη φορά δεν αναφέρομαι στον Γκλέτσο: Έχουμε καιρό για την επανάσταση, προς ώρας πρέπει να βρούμε το δρόμο για την επιβίωσή μας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο