Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ψυχοθεραπεία με βίντεο στο υπουργικό, αυγά από τους συμβασιούχους



Σε σκοτσέζικο ντους υποβάλλει καθώς φαίνεται το υπουργικό του συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Αν δεν πρόκειται για σύγχυση, τότε θα πρόκειται για κάποια νέα στρατηγική, την οποία έχει υιοθετήσει ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να κεντρίσει διαφορετικές της… ψυχοσύνθεσης των υπουργών του και… ό, τι πιάσει.






Σοφία Βούλτεψη



Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι στο υπουργικό συμβούλιο, του καλούσε να ασχοληθούν με την καθημερινότητα του πολίτη. Χθες, άλλαξε τροπάρι και τους κάλεσε πάλι να γίνουν αντιεξουσιαστές στην εξουσία, να γίνουν «φορείς αλλαγής στο Δημόσιο και όχι απλοί διαχειριστές μιας κακής καθημερινότητας».



Και για να διώξει το μυαλό όλων από την «κακή καθημερινότητα», με την οποία μόλις πριν από μια εβδομάδα τους καλούσε να ασχοληθούν, κατέφυγε στην… προβολή ενός βίντεο (υποκαθιστώντας τρόπον τινά τα αλήστου μνήμης live υπουργικά συμβούλια του πρώτου καιρού).



Ο κ. Παπανδρέου ονόμασε το βίντεο «τροφή για σκέψη». Αφορούσε την δημιουργικότητα και τα εκπαιδευτικά συστήματα και ανήκει στα βίντεο που προβάλλονται στις διαλέξεις που διοργανώνει το κίνημα «TED». Χρησιμοποιήθηκε δε από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της εκστρατείας για «συνεχή ερεθίσματα στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται», για να διατηρούν οι υπουργοί «τα αντανακλαστικά και τις αισθήσεις ζωντανές».



Η οπτικοακουστική παρουσίαση είχε ως αφετηρία την χθεσινή παρουσίαση από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου του πιλοτικού προγράμματος των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με στόχο την καινοτομία.



Φυσικά, δεν έλειψε και η προσγείωση στην πραγματικότητα. Χθες, στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους των 110 δις ευρώ θα συνδυαστεί με την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας και στα μέτρα της περιόδου 2012-2014. ,ε στόχο να πέσει το έλλειμμα από τα 17 δις στα 6 δις ευρώ. Και, όπως είπε, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, τα μέτρα θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα ώστε, όπως είπε σιβυλλικά «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» (μήπως και στις κάλπες;).



Εκτός υπουργικού συμβουλίου, η πραγματικότητα παρέμεινε ζοφερή. Μια πραγματικότητα για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα:



Η απεργία στον ΟΣΕ άφησε τον κόσμο να περιμένει στα πεζοδρόμια του Σταθμού Λαρίσης και των άλλων σταθμών.



Οι συμβασιούχοι (όλοι δηλαδή εκείνοι στους οποίους δημιουργήθηκαν ελπίδες για διορισμό στο Δημόσιο) διαδήλωναν έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεσή τους με δικηγόρους εργατοπατέρες να εκφωνούν πύρινους λόγους και τους διαδηλωτές να πετάνε αυγά όταν πληροφορήθηκαν την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα.



Τα φαρμακεία παραμένουν κλειστά, άλλες επαγγελματικές τάξεις ξεκινούν κινητοποιήσεις, τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη τα μαζεύει ο Στρατός, τα μέσω γερμανικών εφημερίδων σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους φουντώνουν (εξ ου και οι χθεσινές διαψεύσεις από την Κομισιόν, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ΔΝΤ, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα της «Ντι Τσάιτ»), προσθέτοντας πάντως ότι η Γερμανία είναι αντίθετη με την έκδοση ευρωομολόγων.



Πάντως, το υπουργικό συμβούλιο χθες αποφάσισε την πλήρη και άμεση απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων (φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί λογιστές, αρχιτέκτονες και μηχανικοί).

elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο