Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Για ποια μείωση μιλάτε;


Μα γιατί παίζετε με την λογική μας; Τελικά οι δημοσιογράφοι είναι τόσο χαζοί ή θέλουν να μας δουλεύουν ομαδικώς;


Επιτίθενται χυδαία στους φαρμακοποιούς με στημένα ρεπορτάζ και μας λένε ότι οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν γιατί θα αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός μετά το “ άνοιγμα” του επαγγέλματος.


Από πότε οι τιμές των φαρμάκων διαμορφώνονται, πρώτον από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς και δεύτερον από τους νόμους ανταγωνισμού της αγοράς; Τα φάρμακα είναι ιδιαίτερο προϊόν, αφορά την υγεία με αποτέλεσμα όποια και να είναι η τιμή του, η αναγκαιότητα του να μην επηρεάζει την ζήτηση. Γι’ αυτό υπάρχει και η ενιαία τιμολόγηση φαρμάκων. Εφ’όσον οι τιμές των φαρμάκων είναι συγκεκριμένες, με ποια λογική μας λένε ότι θα υπάρχει μείωση μέσω του ανταγωνισμού; Θα προχωρήσουν και σε πλήρη απελευθέρωση των τιμών μήπως; Όπως παλιά με τα καύσιμα που μέσα σε μια νύχτα απελευθερώθηκαν και αυξήθηκαν 100%; Αυτό θα ήταν καταστροφικό!

Απλά να θυμίσω ότι τα ίδια λέγανε όταν οι μεγάλες πολυεθνικές στα σούπερ μάρκετ άνοιγαν τα πολυκαταστήματά τους και ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια παντού. Απαντούσαν ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα προϊόντα… Οι τιμές όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά φτάσαμε να πληρώνουμε για τα ίδια προϊόντα, στο ίδιο σούπερ μάρκετ, στην τριπλάσια τιμή απ’ ότι σε άλλα κράτη της ΕΕ με πολύ μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο και μισθούς…

Φτάνει το δούλεμα! Δεν θα σωθούμε αν ανοίξουν τα επαγγέλματα. Λεφτά στην τσέπη του κόσμου χρειάζονται μόνο και όχι στα ταμεία των τραπεζών.

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο