Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η βόρεια Αφρική φλέγεται.

 Κι άλλος νεκρός στην Αίγυπτο. Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της αυτοπυρπόλησης στις χώρες του αφρικανικού βορρά. Τρίτος νεκρός στην Αίγυπτο.






Ένας άνεργος άνδρας, ο Άχμεντ Χέσαμ ελ Σάγιεντ, που αυτοπυρολήθηκε στη στέγη του κτιρίου όπου διέμενε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Αλ Αχράμ και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 






Ο 25χρονος Αιγύπτιος, για τον οποίον υπάρχουν πληροφορίες ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ανέβηκε στην οροφή κτιρίου και σύμφωνα με μαρτυρίες του πατέρα του έριξε κηροζίνη πάνω σε ένα χαλί όπου στεκόταν και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα σοβαρά εγκαύματα.



Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο δεύτερος Αιγύπτιος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σήμερα κοντά στο αιγυπτιακό Κοινοβούλιο στο Κάιρο, ήταν ένας δικηγόρος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Το πρώτο περιστατικό αυτοπυρπολισμού σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το κτίριο του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, όπου ένας 50χρονος ιδιοκτήτης μικρού εστιατορίου από την πόλη της Ισμαηλίας, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο.



Οι αρχές θεωρούν ότι ο Αιγύπτιος προέβη στην πράξη του από την απόγνωση που ένιωσε όταν του κόπηκε μία επιδότηση ψωμιού για την επιχείρησή του ή κατ' άλλες πηγές γιατί θέλησε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για το φτωχό βιοτικό επίπεδο.

Στην Αλγερία, ακόμη ένας άνθρωπος, ο πέμπτος από τις 12 Ιανουαρίου, επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του.



Πρόκειται για ένα 36χρονο άνεργο, πατέρα έξι παιδιών. Περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη και κατόπιν έβαλε φωτιά έξω από το τοπικό συμβούλιο της περιφέρειας του Ελ Ουέντ, κοντά στη μεθόριο με την Τυνησία, δημοσιεύει η εφημερίδα Ελ Χαμπάρ. 

Τον άνδρα, που είχε μεταβεί στο συμβούλιο για να ζητήσει δουλειά και ένα σπίτι.



Τον διέσωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της περιφερειακής βουλής, ο οποίος κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα. Τώρα, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής φροντίδας στο νοσοκομείο του Ελ Ουέντ.

Άλλοι τέσσερις Αλγερινοί επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να θέσουν, αυτοπυρπολούμενοι, τέλος στη ζωή τους.



Ένας εξ αυτών, ο Μονσίν Μπουτερφίφ, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε νεκρός, εξακολουθεί να νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» στο νοσοκομείο της Ανάμπα.

Οι συγκρούσεις κατά τις διαδηλώσεις στις 6 και 9 Ιανουαρίου, για τις αυξήσεις τιμών στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης που ανήγγειλε η κυβέρνηση, κόστισαν τη ζωή σε 5 ανθρώπους, ενώ άλλοι 800 τραυματίσθηκαν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο