Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κόλπος Αντίκυρας, ή νέο Πέραμα;


Γιάννης Καράμπελας

Λιβαδειά 20/01/2011

Τον τελευταίο καιρό, στον κόλπο της Αντίκυρας παρατηρείται έντονη κινητικότητα, μερικές φορές συνωστισμός εμπορικών πλοίων.

Ο κόλπος της Αντίκυρας είναι χαρακτηρισμένος μερικώς ως αγκυροβόλιο.

Όμως είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, συγχρόνως να αγκυροβολούν τόσα πολλά εμπορικά πλοία.

Το λιμεναρχείο χωρίς να έχει σκάφος για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους (αυτοψίες) για το εάν ρυπαίνουν τα εμπορικά πλοία την θάλασσα, περιορίζεται στον τυπικό έλεγχο εγγράφων. Υπάρχει εντολή από την πολιτική ηγεσία, το μικρό φουσκωτό που διαθέτει το λιμεναρχείο να βγαίνει από την θάλασσα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο…


Μετά από επίσκεψή μου στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Διστόμου Αραχώβας Αντίκυρας κ. Γιάννη Πατσαντάρα, για να εκθέσω τις ανησυχίες πολλών κατοίκων, αλλά και επιχειρηματιών στον ευρύτερο κλάδο παροχής τουριστικών υπηρεσιών, πήρα την διαβεβαίωσή του ότι θα παρέμβει, όπου χρειάζεται, στην κατεύθυνση να γίνεται συντονισμός και όχι συνωστισμός των εμπορικών πλοίων ώστε να μην παραμένουν στον κόλπο της Αντίκυρας. Επίσης συμφωνήθηκε ότι δεν είναι δυνατόν πλοία να αγκυροβολούν πολύ κοντά στην παραλία και εκτός ζώνης του επισήμου αγκυροβολίου.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί λύση τώρα που το ζήτημα βρίσκεται στην αρχή και χρονικά βρισκόμαστε αρκετά πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο