Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αποχή από τη ΔΕΘ για το δήμο Θεσσαλονίκης

Εκτός της Διεθνούς Έκθεσης θα μείνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς αποφασίστηκε να μην έχει περίπτερο στη φετινή 76η ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην λήψη της απόφασης οδήγησαν δυο λόγοι: η νέα- διαφορετική αντίληψη της δημοτικής αρχής για τη στήριξη της εκθεσιακής δραστηριότητας της πόλης και η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων. Εξάλλου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής υποστηρίζεται ότι η παρουσία του δήμου στη ΔΕΘ έχει συμβολικό χαρακτήρα και δεν αποδίδει οφέλη ούτε στη ΔΕΘ -πέραν του ενοικίου- ούτε πολύ περισσότερο στον δήμο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική και σε ό,τι αφορά την καθιερωμένη σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα της πόλης, ενόψει της ΔΕΘ, όπου συντάσσονταν υπόμνημα, το οποίο και παρέδιδε ο πρώην δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Γιάννη Μπουτάρη, η σύσκεψη αυτή φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για τις εκδηλώσεις και κινήσεις που θα γίνουν από την πλευρά του δήμου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης καθώς και με ποιον τρόπο θα «μεταφερθούν» τα παράπονα και τα αιτήματα για θέματα της πόλης στην κεντρική εξουσία θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Το θέμα της ΔΕΘ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Παπαγεωργόπουλος: Έξω από τη ΔΕΘ ο Δήμος, σημαίνει απαξίωση της ΔΕΘ
Για απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ταφόπλακα του θεσμού που στήριξε και ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την ανάπτυξη της πόλης κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της σημερινής Διοίκησης του Δ.Θ. να αποκόψει τη μάνα Θεσσαλονίκη από το παιδί της, να υποστείλει την αναπτυξιακή σημαία της πόλης μας, να μη συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στη ΔΕΘ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, «κάποιοι δεν θέλουν η πόλη μας να έχει κεφάλι, δεν θέλουν οι Θεσσαλονικείς να έχουν λόγο, δεν θέλουν οι επιχειρήσεις της να έχουν στήριγμα, δεν θέλουν το μέλλον μας να έχει προοπτική».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καλεί τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμμετέχει και φέτος και πάντα στη ΔΕΘ. «Εκτός αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΘ και έχει βρεθεί και ο Δούρειος Ίππος» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος.

voria.gr
 
 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο