Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δεν αρκεί να ζητούμε επιστροφή

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:  Δεν αρκεί να απαιτούμε επιστροφή…

37 χρόνια μετά, όλοι οι πρόσφυγες μνημονεύσαμε τους  νεκρούς μας , και επαναλάβαμε την απόφαση και την απαίτηση τους για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες. Δήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές, Κοινοτάρχες, καθώς και εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων των κατεχομένων περιοχών μας, παρόντες στα μνημόσυνα και στην κατάθεση στεφάνων. Ξεκάθαρα τα μηνύματα μέσα από ομιλίες  και ψηφίσματα που επιδόθηκαν  σε πολλούς και διάφορους.
Το καθολικό αίτημα είναι: «Επιστροφή στις πατρογονικές  εστίες , επιστροφή στα χωριά μας, επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες μας»

Αυτό είναι που θέλει ο κόσμος . Αυτό είναι το Δίκαιο.
΄Ομως αυτό δεν αρκεί. Επιβάλλεται να αξιολογούνται και τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής και να συντονίζεται  προσπάθεια μετακίνησης τους.

Το καθοριστικό εμπόδιο στο δρόμο της επιστροφής των προσφύγων είναι η επιδιωκόμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία για να εφαρμοσθεί πρέπει να αποκλεισθεί η επιστροφή των προσφύγων . Δεν γίνεται διαφορετικά.  Αυτό έχει πιστεύουμε ξεκαθαρίσει από τα ίδια τα γεγονότα.
Το επιβεβαιώνει η βάση των διεξαγομένων συνομιλιών και το περιεχόμενο των προτάσεων που κατετέθησαν στις συνομιλίες και  οι τόσες υποχωρήσεις που έγιναν από τη δική μας , επίσημη πλευρά ακριβώς για να βολευθεί αυτή η λύση. Ήδη το Συνιστών Τουρκικό Κράτος λειτουργεί και ανδρώνεται στα κατεχόμενα πάνω στη γη μας, με τις ευλογίες της επίσημης Κυπριακής πλευράς. Όλοι ζούμε και βιώνουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα και πολλοί από εμάς τους  πρόσφυγες  παρασυρόμαστε και συμβάλλουμε στην αναγνώριση και την νομιμοποίηση του παράνομου Συνιστώτος Κράτους πάνω στη γη μας, με διάφορους τρόπους, τους οποίους το επίσημο Κράτος μας αφήνει ανοικτούς γιαυτό το σκοπό. Τέτοια μεθόδευση είναι:
v     το πήγαινε – έλα στα κατεχόμενα ,
v     η κάθε μορφής συναλλαγή με το κατοχικό Καθεστώς και,
v     το ξεπούλημα περιουσιών με την προσφυγή στην παράνομη Επιτροπή στα κατεχόμενα.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι και φέτος οι Κομματικοί Παράγοντες των κατεχομένων, Δημοτικά Συμβούλια, Βουλευτές, Κοινοτικές  αρχές και Συμβούλια Σωματείων, παρασιώπησαν και απέκρυψαν αυτό το γεγονός. Παρασιωπήθηκε ότι η Διζωνική είναι εμπόδιο στην επιστροφή μας πράγμα που επιτρέπει να εξελίσσεται ανενόχλητη η διαπραγμάτευση γιαυτή τη λύση, η οποία εξορισμού, αποκλείει την επιστροφή των προσφύγων στη Ζώνη που θα παραχωρηθεί για να δημιουργηθεί Τουρκικό Κράτος.

Η Αδούλωτη Κερύνεια διαφωνεί με αυτή τη στάση και προειδοποιεί τους πρόσφυγες ότι με αυτόν τον τρόπο τα κατεχόμενα μέρη  μας οδηγούνται  σε πλήρη και μόνιμη Τουρκοποίηση.
Επιβάλλεται να τερματιστεί άμεσα η  διαπραγμάτευση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία διότι ΔΕΝ εξασφαλίζει την επιστροφή την οποία απαιτούν οι πρόσφυγες και στο όνομα της οποίας κατετέθησαν και τα στεφάνια στη μνήμη των νεκρών του 1974.

Χρειάζεται  ένα καθολικό υπερκομματικό, αντικατοχικό, απελευθερωτικό, μέτωπο, το οποίο να συμπαρασύρει όλους τους πρόσφυγες, καθώς  και τους μη πρόσφυγες, ανεξαρτήτως Κόμματος,  σε  επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του  βάση. Ένα μέτωπο που θα πει ΟΧΙ στο γεωγραφικό διαχωρισμό των Τούρκων και Ελλήνων της Κύπρου. Ένα μέτωπο που θα πει ξεκάθαρα ΟΧΙ στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά Κράτη τα οποία να επανενωθούν σε ένα νέο πλασματικό, ρατσιστικό Κράτος. Ένα μέτωπο που θα στοχεύει στην απελευθέρωση, για να επιστρέψουν και οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι στα χωριά, τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο μας παρέχουν και τη βάση και την επιχειρηματολογία γιαυτόν τον αγώνα.

Ένα τέτοιο υπερκομματικό μέτωπο θα πρέπει να γίνει η απαίτηση κάθε πρόσφυγα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, διαφορετικά θα γίνουμε όλοι συνεργοί στην επιτυχία της συνωμοσίας για πλήρη Τουρκοποίηση της Ελληνικότατης κατεχόμενης Κύπρου μας, με προδιαγραμμένη πλέον την ημερομηνία λήξης του Κυπριακού Ελληνισμού. Θα επανέλθουμε.  

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο