Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, ιδού η νέα εθνική αφήγηση. Έχεις τα κότσια;

γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
Αγαπητέ πρωθυπουργέ,
Μετά από συζήτηση με τους πυρηνικούς εγκεφάλους της κυβέρνησής σου αλλά και τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που έχεις, αποφάσισες να μας μιλήσεις για την νέα εθνική αφήγηση.
Εθνικό και με
γαλοπρεπές δεν λέω, μόνο που σου διαφεύγει ότι έχουμε ήδη εγκαταλείψει τον «ΤΙΤΑΝΙΚΟ» και κολυμπάμε στα παγωμένα νερά, ενώ από πάνω μας κόβουν βόλτες τα ελικόπτερα του Χριστοφοράκου, του Καραβέλα ενώ περνάνε ξυστά από τα σωσίβιά μας οι θαλαμηγοί των αγαπημένων σου νταβατζήδων.
Παρόλα αυτά έστω και την ύστατη ώρα σου προτείνω να… μας εκπλήξεις ευχάριστα, πριν σε καταχωνιάσει η ιστορία σε κάποιο λαγούμι της, όπως έκανε και με τους προκατόχους Σημίτη και Καραμανλή.
Άκου λοιπόν τι σου προτείνω να κάνεις:
Nα καλέσεις σ ένα ανοιχτό χώρο τα νέα παιδιά-ως 30 χρόνων-που εσύ και το συνάφι σου τους κλέψατε τις ζωές και να κάνεις μαζί τους έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο μέσα από γιγαντοοθόνες- για να γλιτώσεις τα κουτάκια μπύρας και τα γιαούρτια που θα εκσφενδονίζονται προς το μέρος σου.
Σου προτείνω το TerraVibe, η κάποια μεγαλύτερη έκταση για το μεγάλο αναγεννησιακό αυτό ραντεβού με τους νέους.
Προτείνω σαν συντονιστές του διαλόγου τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Αντώνη Κανάκη.
Μέσα από πολύωρο διάλογο-μπορεί να κρατήσει κι ολόκληρη τη μέρα-και πολλά μπινελίκια κι αφού απαντήσεις στις αγωνίες τους με όση ειλικρίνεια σου επιτρέπει ο βαθμός της εντιμότητάς σου (εσύ το γνωρίζεις αυτό) θα κλείσεις αυτό το ξεχωριστό festival με την παρακάτω υπόσχεση ζωής:
-Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω και την ζωή μου για να υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σ αυτή τη χώρα. Γιατί όσες θυσίες και να κάνετε θα πηγαίνουν στον άπατο βάλτο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ανομίας. Αν υπάρχει μια ελπίδα να σωθεί η χώρα, τώρα που κανείς ξένος δεν μας εμπιστεύεται και δεν πρόκειται να μας δώσει σάλιο, είναι να τη σώσουμε εμείς-δηλαδή εσύ.
-Σου ζητάω συγνώμη που σου έκλεψα τη ζωή αλλά σου υπόσχομαι ότι θα δώσω και τη ζωή μου, χωρίς χάσιμο κλάσματος δευτερολέπτου, για να υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Κι αυτό γιατί προσωπικά δεν χρωστάω τίποτε σε κανέναν, παρά μόνο σ εσένα που σου έκλεψα τη ζωή. Δώσε μου απλά αυτή την ευκαιρία…
Αυτό θα πρέπει να κάνεις αγαπητέ πρωθυπουργέ.
Έχεις τα κότσια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο