Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τώρα κατάλαβες...

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «γραφικό», όταν έλεγες πως ζεις στην καλύτερη χώρα του κόσμου; (Οχι από πλευράς υπηρεσιών, για να εξηγούμαστε)...
 
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
 
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που προσπαθούν να μας σερβίρουν.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
 
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα 'σαι ιδιοκτήτης της  πατρίδας σου, θα 'σαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θ' ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την...κυβέρνηση.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
 
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
 
Να σε βάλουν πίσω απ' τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε παντού, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί, πίτσες στα πάρτι τους.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες;
 
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
 
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μεγαλομπακάλικα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
 
 
Κατάλαβες τώρα γιατί δίνανε τσάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
 
Για να σου πάρουν το σπίτι αργότερα. Δεκάρα δε  δίνανε για τις δόσεις. Με χαρτιά τυπωμένα παίρνουν τώρα σπίτια, χωράφια, μαγαζιά.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί προέτρεπαν τον κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι των χρηματιστηρίων?
 
Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε λίγους μήνες, ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου και τον ιδρώτα σου, με αέρα;
 
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την..."ελεύθερη αγορά";
 
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να αποθέτεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, απ' τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες...διατροφής.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.
 
 
Κατάλαβες τώρα ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
 
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το όνομα στην Εθνική Οδό;
 
Θέλεις 45 ευρώ πλέον για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψεις, διασχίζοντας 9 σταθμούς διοδίων ανά διαδρομή, σ' ένα μήκος 460 χλμ, (δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 1 σταθμός/ 50 χλμ!!!), της Εθνικής σου Οδού, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στον κάθε "όμορφο", που παριστάνει τον...εργολάβο.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πουλάνε φθηνά τα...χαζοκούτια;
 
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των...σίριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα, στον απογευματινό πληρωμένο ντελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν απ' το χωριό κι απ' τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο..."δημόσιο";
 
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους..."εποίκους".
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα...70 του;
 
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την...υπογεννητικότητα.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί στη βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
 
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στο θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται...βουλή, δεν υπάρχει σήμερα, σχεδόν κανένας απ' τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...θεατρίνοι.
 
 
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
 
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ...
 
Γιατί δε θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
 
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη...
 
Οι γνωστοί αυτοί άγνωστοι και τα όργανά τους, συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο