Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μηνύματα ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Μηνύματα ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας έστειλαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας μέσα από τη σχολική γιορτή που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφηγήθηκαν αποσπάσματα από τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη», απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν κλέφτικα και δημοτικά τραγούδια της πατρίδος μας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και ζωντάνεψαν επί σκηνής τη Φιλική Εταιρεία, τη Μαντώ Μαυρογένους, την Μπουμπουλίνα, τις Μεσολογγίτισσες, τον Παπαφλέσσα και όλους τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Με την παραστατικότητά τους και την εκπληκτική ερμηνεία τους, κατάφεραν να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι δεν πρέπει να λησμονούμε τους ανιδιοτελείς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας, αλλά είναι υποχρέωσή μας να αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου που έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους για αυτή την πολύ ωραία γιορτή.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον σύντομο χαιρετισμό που απήυθηνε είπε χαρακτηριστικά :

« Είναι αλήθεια πως η λησμονιά μαραίνει και τα ενδοξότερα γεγονότα και πως οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, διαλύονται, εξαφανίζονται, πεθαίνουν…Είναι όμως αλήθεια, πως οι εθνικές επέτειοι διατηρούν τη μνήμη μας ζωντανή και μεταγγίζουν μέσα μας τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος. Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τον διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κ. Ηλία Τραμπάκουλο γι’ αυτή την υπέροχη γιορτή και να τους ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο