Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γιορτάστηκε και στα Γιάννενα η εθνική μας επέτειος, χωρίς έκτροπα. Πλήρης πολιτική απουσία από την παρέλαση.

Γιορτάστηκε και εφέτος η εθνική μας επέτειος  στα Γιάννενα με την ολοκλήρωση της καθιερωμένης παρέλασης, η οποία έγινε χωρίς επεισόδια.

Από νωρίς το πρωϊ μεγάλη αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και σιδερένια κιγκλιδώματα απέτρεπαν την είσοδο στους πολίτες στο χώρο πέριξ της εξέδρας των επισήμων αλλά και αυτής των (δείτε τα βίντεο) ...

αναπήρων πολέμου, με μοναδική εξαίρεση τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Επεισόδια δεν υπήρξαν και σίγουρα σε αυτό συντέλεσε η απουσία όλων των τοπικών  βουλευτών  αλλά και κυβερνητικού εκπροσώπου.

 Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρακολούθησε μόνος του όρθιος στην εξέδρα τη μαθητική παρέλαση, χειροκροντώντας συνεχώς τα σχολειά που περνούσαν, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό σχόλιο ή επεισόδιο προς το πρόσωπό του.
Το στρατιωτικό μέρος της παρέλασης, που πήραν μέρος 3 λόχοι ανδρών και γυναικών, παρακολούθησε μαζί με τον Περιφερειάρχη και ο Στρατηγός του Βελισσαρίου.

Σε πείσμα πολλών, η φιλαρμονική αλλά και η στρατιωτική μπάντα έπαιξαν το "Μακεδονία Ξακουστή" δίδοντας βήμα και ρυθμό. Έπειτα από το τέλος της παρέλασης και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας που διάρκεσε λίγα λεπτά χωρίς να συμβούν επεισόδια.






Τα σχόλια των πολιτών πολλά για την πρωτοφανής αστυνομική δύναμη και τον "αποκλεισμό" των επισήμων, αλλά και για την απουσία των τοπικών βουλευτών, που η αλήθεια είναι ότι όλοι οι βουλευτές των Ιωαννίνων, εκτός του Θανάση Οικονόμου που παρευρέθη στην παρέλαση της Κόνιτσας όπως κάθε χρόνο, προτίμησαν να μην παραστούν στην παρέλαση υπό το φόβο επεισοδίων, έπειτα μάλιστα και από τις προκλητικές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου...  πως δεν κατάλαβε ποτέ για ποιό λόγο γίνονται οι παρελάσεις! 

 Δεν είναι  ο μόνος βέβαια που έκανε τέτοιες δηλώσεις, καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι κυμάνθηκαν στο ίδιο επίπεδο, βγάζοντας μάλιστα και έγγραφο δελτίου τύπου αναφέροντας πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν γίνονται παρελάσεις.  

Αυτό που δεν αναφέρουν βέβαια, είναι πως καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει την ιστορία της πατρίδας μας.  
Καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει κάνει τόσους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες και πολέμους, γιατί πολύ απλά ποτέ καμία χώρα από αυτές δεν ήταν σκλαβωμένη για 400 χρόνια, αλλά και στον επεκτατικό πόλεμο του φασιστικού 3ου Ράιχ παραδόθηκαν μέσα σε λίγες ώρες...

 Αυτά προς την αποκατάσταση της ιστορίας...
 
Τρύφωνας Τιπούρτης






 Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο