Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γιατί πάει πίσω η δόση των 31,5 δισ. ευρώ


"Παγωμένη" είναι η τρόϊκα από το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγος που ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόϊμπλε συντάχθηκε σήμερα με την άποψη του ΔΝΤ και των ΗΠΑ για αναβολή της καταβολής της δόσης.

Δεν είναι θεμα εκβιασμού, είναι πραγματιστική αντίληψη των πραγμάτων:  Από την μία πλευρά υπάρχει το θέμα της εκ νέου διαγραφής μέρους του χρεους και από την άλλη η κυβερνητική αστάθεια. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι δυτικές πρεσβείες στην Αθήνα βλέπουν "Εκλογές πολύ σύντομα".
Οι μόλις153 ψήφοι σε σύνολο 179, αλλά και ο τρόπος που ελήφθησαν με την "αποψίλωση" του ΠΑΣΟΚ και την απουσία της ΔΗΜΑΡ, όσο και το υπαρκτό θέμα της εγκυρότητας της συνεδρίασης (δεν υπήρχε φυσική καταγραφή από στενογράφους, όπως το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει για να είναι νόμιμη η επικύρωση των πρακτικών) έχουν δημιουργήσει κλίμα, ας πούμε, "σκεπτικισμού" στα στελέχη της τρόϊκας για την "επόμενη ημέρα" της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή δυτικής πρεσβείας έχει δοθεί εντολή στου συντάκτες της έκθεσης"Να την καθυστερήσουν μέχρι νεωτέρας".
Την ίδια ώρα, ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ακόμα έντονες διαφωνίες ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Τρόικα σχετικά με την χρηματοδότηση της Ελλάδας.
 
"Το πραγματικό πρόβλημα τώρα είναι στην τρόικα ανέφερε προσθέτοντας ότι τα μέλη της δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία. "Υπάρχει μεγάλη διαφωνία στα νούμερα που αφορούν την επιβίωση της Ελλάδας" είπε η ίδια πηγή.
Το βέβαιο είναι ότι οι τραπεζίτες θα πρέπει να περιμένουν πολύ πριν εισπράξουν το "χαβιάρι" των 28 δις της πρώτης δόσης και των 48 δισ. του συνολικού ποσού της ανακεφαλαιοποίησης. Το "άλογό" τους, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, κουτσαίνει εμφανώς...


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο